meningsfylleri.blogg.se

Två systrars tankar om livet... Så långt ifrån varandra, men ändå så nära!

Morgonstund..!

Kategori: Familj

...har guld i mun! Man vet att man är uppe tidigt när man får vänta på att Nyhetsmorgon ska börja!


Igår 05.00 och idag 05.30... Med en gnutta sarkasm tackar jag dig lilla älsklingen, för att du ger mig valuta för helgtimmarna. Önskar alla en mysig höstdag!

/Lotta

Kalas Lowa 5år!

Kategori: Familj

 
Alla anledningar att fira är bra anledningar enligt mig! Idag firar vi min underbara guddotter och Grodans kusin Lowa som fyller 5år. Var tar tiden vägen..? Känner mig verkligt lyckligt lottad som har henne och hennes härliga familj i mitt liv, och hon är Grodans stora Idol! 
 

Familjen är mycket viktig för mig och dit räknar jag både blod å vatten (släkt och nära vänner)! :) Tackar för ett mysigt och galet vilt kalas som det blir när många förväntansfulla barn träffas tillsammans med mängder av sötsaker... :) Grodan, han somnade efter sissodär 2.5 minuter i soffan... Ingen skräll, slitsamt att skratta så mycket! Följer nog efter snart...
 
/Lotta

Det finns bra genvägar till fredagsmyset!

Kategori: Vardagslyx

Det är fredag. Man är trött efter en lång jobbvecka. Stänger och skyndar för att hämta en liten tröttis på förskolan. Vill bara hem till en färdiglagad middag, lite tända ljus och mys i soffan!


Så ser inte livet ut för alla... Vi kommer hem till ett tomt hus och tänder ljusen själva. Går mot köket med rätt trötta fötter. Här kommer det tjusiga! Det finns bra, goda och snabba genvägar (Och då menar jag inte Billys pizza eller Gorbys piroger. Som kan va nog så gott ibland, men inte på en fredag!). Kan varmt rekommendera Paolo Robertos Crema di Pesto! Finns i flera smaker, men just idag blev det Parmesan, Pinjenötter och Basilika. Mmmm..! Lite färsk pasta och några cocktailtomater så är middagen klar på 5 min plus uppkok av vatten! LillGrodan fick lite stekt korv till och blev både mätt och belåten!


Nu sitter vi i soffan och njuter av kvällens andra genväg... Lite vindruvor, nypoppade popcorn, naturgodis och choklad!


Så enkelt, så gott och vi njuter av att lugnet, och att ha en hel helg framför oss! Överambitiösa kan vi vara en annan gång... :)

Kram Lotta!


Ibland måste man unna sig...

Kategori: Hälsa

Ibland måste man unna sig saker, så jag köpte mig efter lite funderande den stegräknare som jag bloggade om tidigare. Den funkar jättebra och tack vare nya gympaskor, flera dagars shopping i Stockholm, en zumbakryssning och många saker som krävt funderingspromenader, har jag fått en riktig kickstart! 
 
Det är otroligt stor skillnad på att gå till jobbet, sitta där, kanske få skjuts hem och sitta i soffan på kvällen jämfört med att gå ned på stan ett ärende eller en omväg till jobbet! Insatsen märks direkt och jag är nöjd! Man kan inte slänga ut massa pengar på allt möjligt, men uppstår ett begär som täcker ett behov (motivation) så brukar jag ge mig råd! 
 
 
/Maria
 

Varför ska man alltid vänta till nyår?!?

Kategori: Hälsa

Jag vill må bra! Jag vill känna mig stark! Fysiskt och mentalt!
 

Ok, då vet jag det, sen då? Jag är singel och småbarnsmamma och har ett rätt krävande vardagspussel som jag älskar! Prio ett är Lucas tätt efter jag och sedan vänner/ jobb som båda är mycket viktiga för mig. 
 
Har prioriterat mitt jobbschema så att Lucas inte ska få så jättelånga dagar när han är hos mig, jag jobbar ju heltid. Alltså slutar jag ofta rätt sent när han är hos sin pappa. Vardagsmotion och lite smarta lösningar samt att hitta rutiner som passar har därför varit mitt mål sedan semestern slutade. Varför ska man alltid starta om efter nyår?!?
 
Vad har jag gjort då? 
 
Först va maten... 
Har varit så dålig på allt vad mat heter... Inte varit särskilt hungrig och nöjt mig med att se till att Lucas fått det han behöver. Nu äter jag en frukost alla vardagar bestående av protein, som jag förut åt på tok för lite av. Ägg och kyckling med lite grönsaker som snabbt och enkelt finns färdigt, då jag förbereder för hela veckan. Har mycket grönsaker hemma, så om jag inte är hungrig när Lucas äter tar jag helt enkelt och byter ut "pasta"delen av måltiden mot lite sallad. Har alltid naturell yoghurt, bananer och Pauluns underbara müsli crunch hemma för de dagar jag är själv och motivationen är i bott för mat. Sötsaker och annat onyttigt lämnar jag till Fredagsmys och Lördagsgodis. Då försöker jag lyxa till det lite och äter med gott samvete! :)
 
Sen motion och träning...
Vardagsmotion var det ja... Tar cykeln till och från jobbet varje dag, ca. 25 min/dag. Rasten är 30 minuter och på den hinner jag en rask promenad på ca. 2.7-3 km. Inte mycket, men det blir regelbundet och när helgen kommer har jag cyklat lite mer än två tim och promenerat nära 1,5 mil. Försöker dessutom utmana mig i styrka hemma då jag har svårt att komma iväg till gymmet. Förra veckan var det 30 min planka på en vecka. 4-5 min om dagen, vilket jag lyckades med och tänker försöka fortsätta med. Min nya utmaning är 100 squats/ dag i 100 dagar... (Året ut) just nu är upplägget 25 squats-2 min planka- 25 squats morgon och kväll. Tar bara lite drygt 10 min av min tid :)
 
Mentalt då... 
Efter en tuff tid med separation och annan skit har jag nu börjat finna lite balans i livet tror jag. Har upptäkt vad viktigt familj och vänner är. Man behöver små guldkorn i vardagen att se fram mot, framförallt nu när hösten och vintern närmar sig. Har därför sett till att boka upp mig med roliga saker regelbundet framöver. Mer om det senare..! :) Har även börjat ta tag i huset. Göra det till mitt och Lucas, där vi kan känna oss hemma och trygga! Sakta men säkert och med god hjälp närmar vi oss "LillGrodans Palace"! 
 
 
Vill tillägga att det är inget nitiskt över detta, ingen regel utan undantag, bara det känns bra för mig! Så... Maratoninlägg slut :) Kram!
 
/Lotta.
 
 

Höstkänslor!

Kategori: EgoBoost

Höst rusk vs Höst mys?
 
Jag som är är mörkrädd och sällskapssjuk hat varit lite smått orolig för hur jag ska känna när sommarens sena, varma och ljusa kvällar långsamt men säkert byts ut mot kyligare väder, regn och mörker....
 
Men! Hittills har jag kört mantrat...
 
           
 
...och vet ni vad? Gick i helgen in på favoritbutiken Gina Tricot och inhandlade den underbaraste av alla, extremt oversize, stickade marinblåa polotröjan. Som jag med en skön känsla  bad expediten klippa bort lapparna på, och kröp i direkt! Kvällen på stan avslutades i mörkret i biosalongen, med  på tok för mycket popcorn och mysigt sällskap! Att det blivit mörkt utanför störde inte alls! :)
 
Vad känner ni inför hösten?
 
/Lotta.    
 
 

Avslutar helgen i Stockholm...

Kategori: EgoBoost

Med en mysig snackisfika med syster på Åhléns Café!


Har hunnit med ett lyckat biobesök, Zumbakryssning till Åbo och mys med föräldrarna. Snart åker vi hem var och en till sitt igen. Ses snart igen!