meningsfylleri.blogg.se

Två systrars tankar om livet... Så långt ifrån varandra, men ändå så nära!

Sol å värme på Kusten!

Kategori: Vardagslyx

När snön yr utanför och solen inte visat sig på flera dagar... Då är detta verkligen en välbehövlig lyx!Ljusterapi i kustmiljö. Shit vad skönt! 28 grader varmt, bekväma solstolar, en kopp kaffe och ljummen sand mellan tårna... Precis vad som behövs under vinterhalvåret! 

Kram Lotta!

Alla har 7 minuter!

Kategori: Hälsa

Jag har hittat vad jag tänker försöka få in som en rutin i mitt liv. För ett tag sen gick det ett rykte om att man inte behövde lägga massa tid i gymmet eller löparspåret och att det var korta intensiva träningspass som gällde. 

Jag är inte helt säker på att det går lika bra med kort tid som lång, men det är bara träning som blir av som räknas!

Det sjuminutersprogram jag har hittat hinner man med när som helst och det enda man behöver är en stadig stol, pall eller bänk. Du blir inte så svettig att du absolut måste duscha och gör du det i slutet på jobbdagen känns det ok utan att byta om... En promenad på lunchen gör dig svettigare... 

Man gör 10 stycken övningar i 20 sekundersibtervall och vilar 10 sekunder. Hux flux så är det över. Och med en app som håller koll på tiden och berättar när det är byte är det hur enkelt som helst!

Nedan är listan på övningarna, det finns massor att läsa på nätet om upplägget. 

Bilden längst ned visar mina träningstillfällen. Först tänkte jag köra varje dag, sedan insåg jag att man bör vila någon dag. Sen tänkte jag köra 2 dagar vila 1. Fast sen kom massa saker i mellan... Känns det igen? Nu tänker jag försöka hålla varannan dag. Så långt det är möjligt, då.

Hittills kan jag känna mig något starkare runt min onda höft plus att jag såg en bicep när jag borstade håret!!


/Maria 

Till dig syster!

Kategori: EgoBoost

Måndags boost!


Kram Lotta!

Ikväll är det jag och soffan!

Kategori: EgoBoost

Efter en kort sovmorgon, förmiddag med penseln i handen, kylig promenad och varm kopp te med mysigt sällskap är det nu jag och soffan. 


Lite gott att tugga på, lyxen av att få börja på en bok jag längtat efter, en inpackning i håret och inga fler måsten...


Njut Söndag nu /Lotta!

Friday night out!

Kategori: Vardagslyx

Ibland behöver man bara komma ut lite. Äta lite gott, dricka lite gott, trevligt sällskap och mycket skratt. Så välbehövligt, hoppas det blir en vana! :) 
Blev Cazanova, en mysig italiensk restaurang/bar med jättegod mat och fantastisk trevlig personal! ...och det säger jag inte bara för att de bjöd oss på en drink! ;)

Kram från soffan/ Lotta

Något att vila ögonen på

Kategori: Familj

Mitt sätt att ha någon nära:Att vara glad över det man har...

Kategori: Familj

...istället för att fundera över vad man saknar. 


Kan vara bra att påminna sig om ibland, och då är detta ett utmärkt sätt för mig! :)

Kram Lotta

Bra start på dagen... No more SNOOZETRÄSKET!

Kategori: Hälsa

Nya vanor skapas... Börjar 9 idag. Lucas är hos pappa. Låter jag bli att snooza mig igenom halva morgonen hinner jag lätt med ett Pilates pass på morgonen. Så underbart avstressande och jag mår riktigt gott av det! 

Vad gör du när du har en stund över på morgonen Syster Maria? (Eller någon annan som ser detta för den delen)


Nu kaffe!!! :)
Kram Lotta.

Guldkorn!

Kategori: Högtider

Ett tidigare inlägg om julen visade på betydelsen av att "gilla läget" och vända det mindre roliga till en bra upplevelse. 

Men julen bjöd även på riktiga guldkorn, små saker som blir svårtoppade kommande jular...


Lucas beundran över "hjärtekakshuset". Och även frustration över att inte få smaka på en gång när det var färdigt!


Den mycket "tokiga" korvgrillningen i den öppna spisen! Som dessutom Tomten kom in genom och brände rumpan, när han lämnade "tjuvstart"- paketet...


...Och så självklart mötet med självaste Tomten himself! En inte det minsta blyg liten Groda var minst sagt överförtjust!Å så de mysiga och lugna mellandagarna som det bara lektes, monterades och busades... Något jag inte uppskattade fullt ut där och då, men som blivit ett mycket kärt minne när jag tänker på all uppmärksamhet lilla Grodan fick. Tror han njöt massor!
Som sagt... Guldkorn! :)

Kram Lotta!

Att behandla sig själv...

Kategori: Hälsa

...Så som jag hade behandlat andra! Ja ibland är det värt att vända på ordspråket och ge sig själv en break. Inte slå sig själv mentalt gul och blå för allt man inte hinner eller orkar med. Slutade tidigt igår och hade en lång lista med saker jag ville få gjort. Så blev det inte... Kände mig trött och  lite hängig. Handlat blev det, disken undanröjd och sängkläderna blev bytta. Mest för att jag var hungrig, inte orkade se och ville kunna krypa ner under ett mjukt och sköljmedelsdoftande täcke. Blev även ett varmt bad och en uppiggande fars på TV. 

Först var jag besviken för allt jag lagt åt sidan, sen tänkte jag på vad jag hade sagt om någon berättat för mig om samma sak. "Ibland behöver man vila, det är du värd!" Troligtvis... Och det är ju jag med faktist! :) 


Ge dig själv samma bemötande som du hade gett någon annan du bryr dig mycket om. Det är du värd!

Kram Lotta.

Som fågel Fenix...

Kategori: EgoBoost

...reser jag mig ur askan!


Detta är ett typexempel på när jag skulle vilja gömma å glömma så som jag gjort tidigare. En tuff tid och jag gör allt för att slippa tänka och komma ihåg. Men tack vare dig kära syster är det inte så enkelt, och för en gångs skull ska jag igenom istället för å backa. Jul var riktigt tuff och jag mådde verkligen uselt. Fick lov att skala av och prioritera det absolut viktigaste. Lucas, jobbet och mina närmaste vänner. Har knappt gjort nåt annat än sovit, försökt vara en så bra mamma jag kunnat och klara av jobbet på en dryg månad.


Långa promenader i sällskap av min absolut närmaste vän där jag bor nu, utan dig Linda skulle jag inte klara vardagen. Du är verkligen underbar! 


Har jobbat med att få ordning på sömnen, vara mindre mentalt stressad, försöka att inte må så dåligt av ensamheten, äta bättre, mediterar och tränar mer och framför allt mer varierat än de halvt galna "flykt promenader" jag tidigare tagit till när jag mått sämre. 

Känns lite som om jag under ett par veckor gått i ide... För att en gång för alla bryta ihop och sen bita ihop, resa mig och ta itu med mig själv!


Lucas (Grodan) du är min inspiration, och största källa till glädje i livet! Det är för dig jag kämpar, du får mig att orka...

Snart ska jag jobba med att vara mer social igen. Läskigt vad folkskygg man blir av att må dåligt inombords. FB chatt och SMS har varit en social livlina, även om resten av de sociala medierna varit mer eller mindre lagda åt sidan. Att hitta på spännande och roliga saker och umgås med härliga människor får bli ett mål under detta år.

2014, The year of me!
/Lotta.

Ljusare tider...

Kategori: EgoBoost

Inne och ute... Hoppas jag!


Kram Lotta!

5 minuter

Kategori: Vardagslyx

Att bara ta 5 minuter, ställa sig på ett ställe som känns tryggt och andas, det ska jag unna mig oftare!


/MariaVänd på tratten!

Kategori: Allmänt

Ibland snubblar man på så bra saker som sägs på nätet! Vänd på tratten! Sluta titta i det stora hålet, det blir så trångsynt och svårt att leva då! Kika i det lilla hålet så set du världen i ett vidare perspektiv!

/Maria