meningsfylleri.blogg.se

Två systrars tankar om livet... Så långt ifrån varandra, men ändå så nära!

Kliar i vingfästet...

Kategori: Allmänt

Jag sitter på jobbet min sjunde dag på raken och känner mig ändå rätt nöjd och glad trots jobbigaste passet lördag kväll.

Jag bytte pass med en tjej det hade kört ihop sig för och hennes utschasade och desperata blick byttes till ren lättnad när jag erbjöd mig. 

Det är nästan så att jag kan känna hur det kliar lite på ryggen där vingarna borde vuxit... :-)

Paying it forward...

Att fylla dagen med mening...

Kategori: Familj

...kvalitetstid med Grodan! Snön kom i natt så det blev en tur med snowracern till Handbollsdagiset vid 10 imorse.



Vi gjorde oss ingen brådska hem utan testade vad snön gick för... :) Lite lunch och sen bullbak som vi sedan fikade på tillsammans med en kär vän!



Nu har vi landat i soffan och väntar på Gladiatorerna Special. Har bäddat med nya påslakan till Grodan, Emil setet som han fick i julklapp av sin mormor och morfar. Så fint!!

 

En mysig dag med det finaste jag har!
/Lotta 

Big Hero 6!

Kategori: Vardagslyx

Fredagsmys deluxe med mitt lilla hjärta och en god vän. Big Hero 6, i min värld- skitrolig!!

"Som att krama en varm jättemarsmallow!"


/Lotta 

Ärtigt!!

Kategori: Vardagslyx

Så lätt med grönska på mackan!

Jag sår en näve gula ärtor var 3-5 e dag i en avlång kruka. Första skotten är nu färdiga att skörda!

Hur fräscht som helst!!


/Maria 

Ett hem att trivas i och vilja bjuda in andra i...

Kategori: Hem och trädgård


De som varit här inne förut och läst på bloggen känner nog igen den här boken. Rensa ut & Lev lättare, Av Eva Maria Karlander. På 52 veckor, fördelat på 47 veckoteman. En smart guide till ordning i hemma...

Jag älskar den! Nåja... Handen på hjärtat, hinner sällan helt klart på en vecka... Men jisses, saker händer i alla fall!! Hittills har vi gått igenom hallen, papperskorgar och köket.
Har rensat, slängt och sett vad som saknas eller behövs nytt, vilket är en del. Månaden efter jul är ju inte direkt fet så har köpt lite då och då men framför allt listat upp vad som behövs... Har även försökt tänkt på Mer Kvalitet och Mindre Kvantitet. Slängde exempelvis mängder av gamla kryddburkar och ersätter dem successivt med nya ekologiska. Skafferivarorna rensades hårt och de som finns kvar fylls upp på burkar i takt med att de inhandlas. I slutet av varje vecka är det meningen att man ska belöna sig på något sätt för ett väl utfört arbete... Belöningen för de två veckorna i köket har hittills blivit några nya kaffemuggar, då jag i renset upptäckte att många gamla va kantstötta och trista...


Veckan som pågår nu är det badrummet som får sig en omgång... Återkommer! :)

/Lotta

Ännu en dag på stan...

Kategori: Allmänt

Läkarbesöksförsök nummer två. Och jag är faktiskt lite överraskad över att bli tagen på allvar, jag kommer få en remiss till röntgen... Det är en höft/ljumskel som har gjort ont sedan 2012. Tycker lite att det räcker nu!! Leverfläckarna var ok i alla fall. Skönt.

Fick en väldig håltimme att slösa bort även i dag, men jag spenderade den väldigt intellektuellt både i bokhandeln och på biblioteket. Och denna gång fick jag sällskap av Håkan vid sushi-lunchen!

Denna bokens baksida kändes förresten klockren, styr upp livet och släpp sen taget: 
/Maria 

Att bli mitt bästa jag...

Kategori: EgoBoost

Det är lite mitt motto för år 2015. Ge kroppen det den behöver och lite lyx som belöning. Igår var en sån där lyxig dag. Tillsammans men en mycket god vän åkte jag först till optikern, gjorde en synundersökning och beställde nya glasögon. Trodde aldrig att jag skulle känna mig nöjd.


Sen bar det av till en nagelsalong och jag fick mina naglar fina! Vita fräscha tippar och lite längre... Känns riktigt bra!


En liten fika och småprat och sen hem en stund innan jag åkte till en annan vän på middag och lite vin. En bra lördag helt enkelt! :)


/Lotta

Första klippet!

Kategori: Allmänt

Första klippet från fönsterbrädans krasse och den nya favoriten granatäpple i yoghurten!

/Maria 

Att jobba en fredagkväll...

Kategori: Allmänt

... kan ha sina fördelar!

Håkan messade precis den här bilden och sa att han nu tänkte unna sig pizza! Och det tycker jag!


Hyllan är ett rea-köp från Ikeas köksavdelning och har stått färdigmålad i väntan på uppsättning rätt länge nu! 

Den som väntar på nåt gott... Får en pizza till slut!

/Maria 

VABruari tjuvstartar i år...

Kategori: Familj

Där kom febern... Ok... Det är fredag och för de små är snön äntligen här. Även om jag själv helt klart föredrar värmen! Så idag blir det aktiviteter inne mest, så tips på det tack!! Känner jag grodan rätt så hinner vi nog med en omgång chokladbollar i alla fall och några Turtles filmer...


/Lotta 

Förbanna inte mörkret, så ett frö!

Kategori: Allmänt

I dag har jag gjort mitt bästa för att få in lite eget grönt i huset trots att det är januari. Energi är det som behövs!


Vitlök är nu planterad, blasten som kommer upp är jättegod!

Köpekryddor fick lite bättre förutsättningar i ny jord. Inte säkert att de lever så länge, men vackert så länge de varar.


Citrongräs står och ska få rötter. ärtskott, krasse och senapsfrön är satta. Ärter ska jag fylla på med undan för undan tänker jag.


Frön från köpta chilifrukter har kommit i jorden, får se hur de tar sig...

Och köpefröerna kom i jorden redan förra veckan.

Förbanna inte mörkret, så ett frö!

/Maria 



Jagar energi!

Kategori: Hälsa


Januari, februari och mars är tunga månader för mig. Höstdeprission existerar inte i min värld men de där sena vintermånaderna får jag kämpa mot och attakera från alla håll. Försöker att äta bra, röra på mig, göra saker jag mår bra av och umgås med människor som lyfter mig. Allt för att hålla den där ovälkomna känslan borta eller i schack. Att fokusera på det som är positivt i livet! Men nu vill jag ha vår eller i alla fall mer sol. Hela kroppen skriker efter värme... Om så bara lite mot solväggen!

/Lotta

Kompostkvarnen invigd!

Kategori: Allmänt



Tre timmar, 1/3 av riset från de två nedtagna björkarna och sex säckar flis. En bra dag! Faktiskt!!

/Maria

Tant Maria i Lannafall

Kategori: Hem och trädgård

Eller kärringen i Lannafall, om ett antal år... Jag ska bara hitta ett par gummistövlar, och ett huckle! 

Mina intressen blir allt mer bonniga. I veckan har tre inköp gjorts som har fått mig på riktigt gott humör!

Sak ett är ett paket med svampsporer! Dels en sorts pluggar som ska placeras i stockar för odling av shitake och ostronskivling. Hur häftigt som helst! Dels ett paket för inomhusodling. Två skördar för 100:- om det lyckas. (Googla Ekofungi)

Sak två är en kompostkvarn, ett dyrt åbäke som ska förvandla två nedtagna björkar till marktäckningsmaterial i trädgården.

Sak tre är en odlingstunnel! I stället för ett litet växthus får vi nu 3x6 m yta att odla på. Tunneln är 2m hög och i ett gröngenomskinligt material. Den är robust och rekommenderas av flera hängivna trädgårdsnördar, så det ska bli så spännande det här! Paketet skickas just nu från England efter att ha klickats hem från eBay.

Så medan syrran är lite mer "city" kör jag lite "country"... Var sak har sin tid. 

Nu längtar jag till sommaren:


Läget just nu från samma fönster, med avloppsgrävaren utanför:


/Maria 

Stockholms weekend...

Kategori: Resa

Och en välbehövlig boost av energi! Tog tåget till Stockholm efter jobbet denna fredag. På centralen blev jag mött av min fina fina vän sedan barnsben för en kväll på stan. Det blev Gamla Stan och trerätters med lite bubbel på Da Peppes. Livemusik, skratt och skvaller all night long! Å jättegod mat!! 


Buffelmozarella, tomat och basilika.


Oxfilé, rostade rotfrukter och sås på Karljohansvamp.


Tiramisu.

Sånt här behövs verkligen ibland... Antingen det är med en vän eller kärlek! Att komma ifrån en stund och bara vara...

/lotta

En förmiddag på stan!

Kategori: Allmänt

Igår, efter det misslyckade läkarbesöksförsöket, blev utmaningen att inte tjura i hop. 

Så: Jag gick upp till Håkans jobb för att lämna mitt leg så att han kunde hämta ett paket som kommit till grannbyn. 

Efter en liten pratstund gick jag till Lindex och fyndade 3 par jeans, alla mina byxor hemma är trasiga på ett eller annat sätt.

Jag brukar inte gå på restaurang själv då det känns som om man kastar i sig maten, men tänkte att det kunde bli en typ lunchmeditation. Mm... Tror det slank ned 18 bitar sushi, miso-soppa och friterad banan med glass till efterrätt och jag tog säkert en dryg timme på mig! Vardagslyx i bufféform!

Efter detta tultade jag proppmätt till torget där det var torgdag. Busvädret hade bara lockat fyra-fem knallar, men trevligt ändå. Slutligen tog jag en promenad bort till en second hand-butik, inga direkta fynd, men kul att se utbudet!

Lyckad dag! Bra inställning! Nöjd! Att det var tungt att jobba 14-22 sen är en annan sak...

/Maria 

Steg för steg och inställning, livet utmanar!

Kategori: Allmänt

Nästan skrattretande, det där med ett steg i taget och inställning. Jag ringde för ett par veckor sedan för att få in en tid för läkarbesök i mitt oregelbundna jobbsschema. Och det var i dag klockan 9 som var det enda alternativet.

Jag åkte med in till stan klockan 8 och tänkte att då får jag en promenad till sjukhuset. Nu ringer ju givetvis sjukhuset när jag nästan är framme (snällt, i och för sig) och meddelar att läkaren är sjuk.

Så min heliga ledighet ska nu spenderas i en iskall stad fram till kl 14. Inga affärer öppnar än på någon timme, de jag frågat om lunchsällskap kan inte och läkartiden jag taggat för är skjuten två veckor på framtiden. 

Så, nu ska jag ta en promenad, några steg i taget och hitta rätt inställning för att på bästa sätt njuta av min lediga förmiddag i stan!

/Maria 

Vardagslyx!

Kategori: Vardagslyx

Att ta till vara på de små stunderna varje dag. Idag är tulpanens dag, kanske visa nån du bryr dig om lite extra kärlek?!? 


Kram Lotta.

Eftermiddag/kväll efter jobbet

Kategori: Hem och trädgård

Med rätt inställning och steg-för-steg-metoden, enligt tidigare blogginlägg, blev eftermiddagen i går riktigt bra:

Hemma 17.00. Lite plock i köket, hämtade ut mat ur frysen, tömde en diskmaskin och fyllde den på nytt med nyinköpta skafferiburkar. Lite skafferistädning. Hittade hasselnötsmjöl, googlade fram ett kakrecept, testade (det blev inte så bra).

Värmde på mat, kollade på odlings-TV och drömde lite om sommaren. Klappade katten. Målade halva taket i gästrummet, bara en strykning kvar!

Satte tre sorters chili-frön, som Håkan kom hem med i går. (Tips, spara vindruvsaskar och tomataskar med lock och använd som drivhus)

Tvättade av mig, tog på myskläder, tände brasa och satte mig med katten och datorn och fortsatte drömma om trädgård, växter och odlingstunnel.

Håkan var ute och intensivkörde med sin dotter hela kvällen inför hennes uppkörning och ramlade trött in till en tillfreds Maria.

"State of mind" och "step by step", det funkar!

Yey!

/Maria 

...and one step at a time!

Kategori: Allmänt

A state of mind, and one step at a time...

Syrrans inlägg om state of mind och våndan av att känna sig stressas, det är normalt min värld. 

Det hon jobbar på normalt, att komma sig för att ta tag i saker som behöver göras är mitt problem just nu efter en enorm psykisk trötthet som lagt sig över mig efter jul. Men ett steg i taget ger resultat!

Jag vill ha ett ljust och fräscht gästrum med lite plats att pyssla i. Men det är väldigt många små steg innan det är färdigt. Igår målade jag halva taket och i dag får det bli andra halvan. Det ska till tre strykningar, men steg för steg... 

/Maria 

State of mind!

Kategori: Familj



Stress... Sluta jobbet 16.30 (trött), hämta Lucas 17.00 (trött), 17.30 iväg och veckohandla. Stressa hem för middag och sömn i bra tid....

Nää fasiken heller. State of mind! Sluta stressa och acceptera dina förutsättningar och gör det bästa av dem. Okej inte optimalt men ensamstående med heltidsjobb och mat behövs hemma. Vi samåker med en vän och startar med en mysig fika för att samla lite energi. Handlar effektivt efter matlista och belöningen blir ett åk i favoritbilen när vi gått igenom kassorna. Köper ett gott bröd och fyller snabbt med pålägg och lite grönsaker när vi kommer hem. I säng kommer vi också... Lite senare, men på det stora hela har vi haft en rätt mysig kväll utan stress.


/Lotta 

Egon

Kategori: Allmänt

Det blåser här... Det är lite läskigt med byar på 25m/s när man bor i skogen. Det viner bra runt knuten nu och vi hörde att det rasslade till från vårt nylagda tak! Och blir vi strömlösa har vi inget vatten heller. Hua.
 
 
/Maria 
 
 

Olgas barnbarn

Kategori: Allmänt

 Jag kan inget om vare sig fotboll eller spel, men kunde farmor, så borde vi inte vara sämre?!
 
Så nu är Svenska Spel-konto startat och farmors stående 10-veckors inknappade! Nu hoppas vi att bollen rullar vår väg, syster!
 
Pappa har berättat att farmor använde sina äggpengar till detta!
 
/Maria 

Lista ut ditt liv...

Kategori: Allmänt

 Kortisinlägg: i ett försök att slappna av ordentligt efter nyår hade jag lagt in 4 dagar ledigt på rad. Och jag har verkligen försökt att slappna av, inte planera och fixa så mycket. 
 
Nu är jag tillbaka i svängen och har massa tappade trådar. Min vana trogen börjar jag göra listor. Och väl på jobbet berättar en kollega att det finns en bok som heter "lista ut ditt liv". Den bara måste jag kolla upp!
 
/Maria 

Gissa om detta smakade gott!?!

Kategori: Vardagslyx



Avslutar fastan ikväll...

Kategori: Familj

Jag blir alltid grymt stolt över mig själv när jag klarat av något som faktist är lite karaktärs krävande. Fyra dagars fasta så här efter all julmat och godis, det var rätt tufft då kroppen lagt sig till med många mindre bra vanor. Det sjukaste är att det jag saknat mest är min naturella yoghurt med kanel, banan och Paulúns granola... Mums! :) Har surfat mycket recept och är peppad på att börja laga bra mat nu. Storhandla regelbundet för bättre ekonomi, mer grönsaker, och nån typ av efterrätt när jag lagar mat fredagar och lördagar. Det ska dofta gott i mitt kök ;)





Man skulle kunna säga att glädjen för mat kommit tillbaka... Men inte bara vad utan också hela stämningen runt om, vid bordet och i köket! :)

/Lotta

Kommer ni ihåg sörjan??

Kategori: Allmänt

Sörja+tidningspapper+några veckor i påse+någon dag på tork=syrade blad att lägga i matkomposten! När påsen är full knyts den i hop, ställs undan och blandas sedan med jord i vår. Efter ett par månader ska jorden få en fin struktur och vara fantastiskt näringsrik!
 
 
 
/Maria , längtar ut i trädgården!

Kickar igång året med en vattenfasta...

Kategori: Hälsa

Dag1.
Så skönt att ungefär en gång i halvåret nollställa kroppen från socker, salt och allmän överkonsumtion som sker av ren automatik tillslut.

Jag älskar att unna mig att äta och dricka gott! Men det ska vara för att jag vill ha det och verkligen njuter av det. Inte alla dessa halväckliga småkakor och torra vita mackor som slinker ner av bara farten av ren vana. 

Då är detta ett skönt bryt... Effekterna för mig brukar bli att jag får upp glädjen för mat och matlagning. Få in någon slags tänk av vad kroppen behöver först och främst, sen vad hjärnan vill ha!

Så igår va första dagen och det gick jättebra. Njöt för fullt av mitt kaffe och på kvällen av en kopp god ekologisk buljong och några gurkstavar. Jag och en kompis tog med kidsen på bio, jag började röja lite i köksskåp och hyllor så dagen gick snabbt.



/Lotta 

Till Mig!

Kategori: Hälsa


God Jul till mig och årets första inköp ur wellnes/ego kassan! :)
/Lotta 

Mjuka fötter och avslappning

Kategori: Hälsa

Dag 5 av 6 på jobbet, nu längtar jag efter nästa lediga långhelg kan jag säga! 
 
I dag håller jag mig vaken och på humör genom att fokusera på kvällen i soffan och testen av julklappen som ska ge baby-mjuka fötter! En kräm,  en plastpåse och en timme. Sedan ska död hud lossna om en vecka. Det låter lite läskigt?!?
 
/Maria