meningsfylleri.blogg.se

Två systrars tankar om livet... Så långt ifrån varandra, men ändå så nära!

Allt blir roligare...

Kategori: Hälsa

...med bra utrustning i lite färg! :) Så under vår weekend i Oslo som innehöll mest fönstershoppande unnade jag mig dessa två smarta och söta burkar och en Espresso House Keep Cup. Burkarna till mina sallader och yoghurt/mussli varianter till jobbet och muggen blir perfekt till en god smoothie on The go! Allt för att kicka igång mig lite och ge denna höstslitna kropp vad den behöver...Nu är jag hemma igen... Har haft det toppen! Julstämningen är igångkickad, några klappar inhandlade, mycket mys och snack har det blivit, men nu är jag så trött och tänker krypa ner i sängen supertidigt... Go'natt !

/Lotta 

Oslo, Norge

Kategori: Resa


Vi anlände till ett kyligt Oslo på eftermiddagen och letade oss fram till hotellet. Lämnade väskorna och gick ut för att kika in stan och affärerna. Är ju Black Friday och allt! Det blev middag på en skotsk pub, julmarknad och flera stopp för värme. Trötta fötter... Fin stad!
/Lotta & Maria in Oslo, Norge

Ny jacka!

Kategori: Allmänt

Jag har börjat prioritera riktigt rejäla saker när jag väl unnar mig nåt. I år har jag köpt en varm jacka ur arbetsklädskatalogen Engelbert&Strauss. Den kostade en del och är väl inte ens särskilt snygg, men den är av dammodel och sitter perfekt. Den fick nyss visa vad den gick för på det iskalla pendeltåget mellan Linköping och Katrineholm, samt under 25 minuters väntan i Katrineholm på det försenade tåget vidare mot Oslo.
 
Tillsammans med jackan köpte jag även ett par vinterbyxor, med toppenskön passform. det kändes så kul att hitta rejäla "arbetskläder" i dammodeller! Tänker att de kommer fungera bra när jag vill göra nåt i trädgården tidig vår eller sen höst, följa med på jakt, till skjutbanan eller vid andra projekt utomhus. På de äventyr då man annars väljer att sitta inne i stugvärmen....
 
/Maria 

På väg... :)

Kategori: Vardagslyx

I Karlstad nu och vid elva möter jag upp dig kära syster! Först lite frukost... :)


/Lotta 

My kind of christmas!

Kategori: Högtider

Nu börjar granen ta form så smått :) Både stor och liten trivs...

Snögubben Olof är nyinflyttad för i år... :) Tror han kommer känna sig som hemma rätt snabbt!

Kram Lotta.

Nu syster...

Kategori: Familj

Två systrar på äventyr! I morgon kl.11.19 åker jag... :) När startar du syster Maria?

/Lotta !

Uppskattning kan man visa på flera sätt...

Kategori: Vardagslyx

Som att hålla paraplyet ovanför huvudet på den du bryr dig om, så hon/han inte blir blöt! :)

Eller...
Eller... Ge någon en blomma! :) Känslan när det ringer på dörren och det står ett blombud utanför... Vita och juliga :) Uppskattning och pepp! 

/Kram Lotta 

Det grundläggande...

Kategori: Allmänt

I bland bråkar man. Men detta gäller alltid:
 
/Maria
 

En sån där bra tisdag...

Kategori: Vardagslyx

När man känner sig nöjd över vad man åstadkommit på jobbet och sen hem lite lagom trött och bara tar det lugnt med fint sällskap. Pizza, action komedi och soffan! Slött och bra... Är så glad du kom och hälsade på innan du drar till varmare platser i evigheter Mr T! Fina vänner är så värdefulla!/Lotta 

Full fart...

Kategori: EgoBoost

Hjälp, har jag sovit tre timmar i natt kanske? Hej kaffe och kylig luft så jag vaknar till lite! Om vi håller oss friska så slutspurtar jag november stressen denna vecka. Har fyra samtal inbokade, baam baam baam baam! Sen avslutar jag veckan med en weekend till Oslo med min kära syster! Ska bli sååå skönt... En bra avslutning på en stressad period och en bra start på julen!Ikväll kommer dessutom en kär vän som jag saknat och hälsar på en kortis! Det kan nog ladda mig med lite energi för resten av veckan.

/Lotta

Min andra kärlek!

Kategori: Allmänt

Tänk vad en katt kan göra för själen. Ernst sa väl nåt sånt, finns det en katt i rummet har inte en inredare så mycket mer att göra där... Tur för oss, med våra udda möbler, väggar utan tapeter och gamla plastmattegolv...
 
 
/Maria 

1 månad kvar!!

Kategori: Högtider


Ni har väl inte missat att lugna favoriter bara kör julmusik fram till och med juldagen! Härligt, ni kickar vi igång julkänslorna :)

En fantastisk helg med full fart och mysigt sällskap avslutades lugnt och fint i bästa tänkbara sällskap med lite glögg i köket.


Riktiga vänner kommer ihåg... Med dig hade du en liten present... Liten men så oerhört betydelsefull! Efter separationen har jag haft svårt för våra gemensamt ihopsamlade julsaker. Så mycket minnen i dem! Och att det var just precis efter jul jag blev själv...


"Något litet, såg den och tänkte på dig! Nu börjar vi om..." DET ÄR VÄNNER DET!!

Kram/Lotta.

Dans är glädje!!

Kategori: Allmänt

Just nu befinner vi oss i Folkets Hus i väntan på lillkusinens dansuppvisning! Många spända små fötter och magar just nu... :)/Lotta 

Sushi

Kategori: Allmänt

Det finns en lunchrestaurang i Nässjö som har sushi och serverar den på sin lunchbuffe! Alltså; man får äta hur mycket man vill! Och det brukar jag göra...
 
Jag kommer ihåg första gången jag åt sushi. En mycket god vän bjöd mig på restaurang och jag blev så besviken. Jag ville tycka om "rå fisk" för det kändes speciellt, men fick i stället svårt för den sötsura smaken på riset!! Sen vande jag mig efter några försök och det är troligen samma smak som framkallar det där sushisuget..!
 
/Maria 

Mot Play Date med lille herr F.

Kategori: Familj

Lucas väcker kvarteret genom att högt och tydligt sjunga...

"Kära bröder, kära kära bröööder! Vad kan man göra när ett hjärta blöööder..?"

Mamma bryter ihop så smått... :)


/Lotta.

När nätterna blir långa...

Kategori: Familj


Tror Mr John Blund har glömt bort vår nattliga date... Tur det är helg!

Zzzz.../Lotta.

Fuskebullar!

Kategori: Pyssel

En del saker är viktigare utanpå än inuti. Tex vackert inslagna paket med nonsensprylar. Bara för att det är så kul med paket och då det är tanken som räknas.
 
Andra saker tycker jag kan se ut hur som helst, bara innehållet är det bästa tänkbara! Därför har jag utvecklat fuskebullar, så mycket mer lättbakade än lussebullar!
 
 
 
/Maria

Fredags Mys!

Kategori: Vardagslyx

Lugn kväll efter tidig morgon. Det enda vettiga jag gjort efter jobbet är att damsuga och tömma diskmaskinen på disk. Annars har vi bara myst...

Kladdat ihop chokladbollar till Grodans stora förtjusning! Och pimpat kojsängen med självlysande stjärnor!


Nu är potatisen i ugnen och köttet i stekpannan, Grodan ser på Planes och jag sitter uppkrupen i en fåtölj i köket! Lugnet råder...

Happy Friday/ Lotta. 

Idag är jag tacksam för...

Kategori: Vardagslyx


*Att det är Fredag. 

*Att en stressig och lång vecka är avklarad och jag är smått i fas.

*Att jag slutar tidigt och ska mysa hela eftermiddagen och kvällen med min lilla Groda, efter några dagar av saknad.

*...att jag känner tacksamhet för dessa till synes vardagliga saker... :)

Vad är ni tacksamma för idag?

Lotta.


10 år i Nässjö

Kategori: Allmänt

Det var hösten 2004 jag flyttade till Nässjö för att plugga. Jag ringde syrran för att dryfta frågan om jag skulle lämna Stockholm för en liten okänd håla, med okänt folk och okänd framtid. Hon svarade bara "varför frågar du mig, du har ju bestämt dig!" Hon är klok, hon!
 
I dag fördriver jag tiden i väntan på att butikerna ska öppna på Nässjö C. Det är nåt visst med tågstationer. Nyss var det fullt med folk överallt, det kom och gick tåg både mot Stockholm och Malmö. Nu är det ödsligt, lite kallt och dragit och rulltrappan gnisslar nåt förfärligt... :-)
 
Hur många har, liksom jag många minnen av tågbyten i Nässjö? Kommunens slogan är "Nässjö nästa", så jag kände mig välkomnad och hemma direkt när jag anlände hösten 2004!
 
 
/Maria 
 
 

Gissa äcklet!

Kategori: Allmänt

Jag måste få pyssla i bland. Här är det senaste, gissa vad! Ledtråd: "Ekologiskt" och "Till trädgården."
 
Ps. Just nu luktar det skunk!
 
/Maria 
 

Brinner ni för något särskilt?

Kategori: EgoBoost

Barns rätt till ett bra liv!! Alla barn är värda en bra start i livet och det gör mig så otroligt ont när barn far illa på ett eller annat sätt... Ingen kan göra allt, men här är några organisationer som jag håller mig uppdaterad om och försöker stötta i den mån jag kan!


Giving People. Fantastiskt nätverk som hjälper barnfamiljer i tillfällig ekonomisk knipa. Kolla in sidan på Face Book om ni är intresserade av att hjälpa till eller kanske skulle behöva lite stöttning själva. Så fina människor här!!
Ronald McDonald Barnhus. När mardrömmen infinner sig och hela familjen behöver finna styrka i varandra i en lite trevligare och hemlik miljö. Laila Bagge har designat en fin "Mucka Inte" kollektion... Julklappstips ! Eller lägg en slant i bössan på McDonalds.


Min Stora Dag. Ger sjuka barn en chans att uppfylla sin dröm.Ung Cancer. Hjälp till och bekämpa denna vidriga sjukdom! Varför inte pryda armen med ett läckert "fuck cancer" armband i glada färger?!?Friends. Mobbning... Så fult, så hårt, så förstörande och så onödigt!!

Som ni ser är många bilder skärmdumpar från min Face Book. Jag följer dessa sidor och stöttar till där jag kan. Framför allt är det så inspirerande att läsa om alla fantastiska människor och deras historier. Kan bara rekommendera! 

Jag har det rätt bra i livet. Inget jag ska ha dåligt samvete för! Men det skadar inte heller att jag påminner mig om det ibland och slutar fundera på småsaker som är snudd på inget egentligen! :)

Brinner Ni för något särskilt i livet ?
/Lotta

Vi ska skynda, vi ska ila...

Kategori: Hem och trädgård

Vi har inte tid att vila... ;) Lite så, men fungerar bättre på morgonen nu för tiden när det är så mörkt. Så min väckarklocka ringde vid 06.00... På med kaffet, ut med ren disk och in med smutsig i diskmaskin, in med en stor tvätt i tvättmaskin och sen iväg en timme tidigare till jobbet och förbereda ytterligare ett utvecklingssamtal inför nästa vecka. Så kanske jag slipper jobba över ;) Bäst att passa på när Lilleman är hos sin pappa. 


Att mörkret kan ha en sån inverkan på en!

/Lotta.

Snö..!

Kategori: Allmänt

Nässjö bjuder på snö denna morgon. Vet inte om jag gillar eller ogillar...
 
/Maria
 

Några stulna minuter av tystnad...

Kategori: Vardagslyx

Klockan är nästan precis 06.00. Om en liten liten stund är det dags att väcka LillGrodan. Men först några stulna minuter av tystnad, av att bara vara och andas och en kopp kaffe...

Go'morron onsdag/Lotta.

#lovepostit

Kategori: EgoBoost


Åh vad jag bara älskar sånt här!! I tider när näthatet bara sprider sig och det här med att det går att såra någon djupt enbart med ord inte verkar gå in för alla är ju detta en så häftig motvikt. En liten lapp med ett positivt budskap antingen till någon du känner eller den som råkar se... Märkt med #lovepostit Ta ett kort och lägg upp på Instagram för att sprida inspirationen vidare... 

Coolt va? Har ni fått eller gett någon? Om inte gör det och sprid lite omtanke i höstmörkret!

#lovepostit Lotta.

En morgonkaffe innan jobbet..!

Kategori: Allmänt

Sitter på jobbet, blev inskjutsad till 8.00 och börjar 9.00. Valde att sätta mig i jobbets fiksrum för att ta en morgonkaffe i lugn och ro. Strölyssnar på städerskornas skvaller... Surfar lite på telefonen... Ser de stackarna som började 8.00 komma injäktande en kvart försent... Funderar lite, filosoferar... Vaknar... Känns rätt ok, ändå.
 
/Maria

Låt maten bli din medicin...

Kategori: EgoBoost

När man stundtals känner sig själv... Ensam och med för mycket tid som man helt enkelt inte har mental ork till att lägga på det där tipptopp rena huset... (Med andra ord precis tvärt om mot dig kära syster) Vad gör man då? Mitt mission har blivit att bli den bästa versionen av mig själv. Mentalt, fysiskt och socialt. Höja självkänslan och egenvärdet. Något som lätt falerar när man tar sig igenom en tuff separation... Eller två... Men jag ska banne mig bli okej, eller är i mångt och mycket! 

Hur som helst... Maten är viktig för att må bra! Du är faktiskt vad du äter och  mår därefter! Fick tips om detta mellanmål/efterrätt av syster igår och är sugen på att testa då jag är smått fast vid just Chia frön.


Hann inte skriva ut receptet, men kan göra det vid senare tillfälle om nån vill ha det. Annars kan jag varmt rekommendera den peppande FBsidan som jag upptäckte samtidigt!
"Låt maten bli din medicin"

Trevlig tisdag/Lotta.

Om jag fick välja...

Kategori: Familj

Kära syster! Som svar på din fråga tidigare i bloggen: Det är, som vi har konstaterat tidigare, lite lustigt att en av de saker jag längtar efter och behöver, har du gott om. Jag önskar mig abstrakt nog "TID".
 
Jag tycker att jag jobbar "bara" 37,5 timmar i veckan, jag har inga egna barn att ta hand om, men jag hinner å andra sidan inte med att göra någonting! Hur är det möjligt?
 
Förmodligen är den största anleningen till min känsla av att alltid jobba, eller snarare känsla av att aldrig få vara hemma, att jag jobbar sådana udda och oregelbundna tider. Arbetspassen måste fördelas med ett kvällspass och ett mellanpass som slutar tidigast 18 mellan måndag och torsdag och i snitt ett helgpass i veckan (fördelat som minst sex helgpass på sex veckor.) Bussen in till stan går sällan så att den passar jobbstart vilket ger dötid på stan eller på jobbet och inte hem efter klockan 17.45 vilket gör mig beroende av den enda bilen som min Håkan mestadels har för att kunna ställa upp för sin sida av familjen. Håkan måste ofta hämta en mycket irriterad Maria som "faktist suttit här och väntat i en halvtimme, var är du??"
 
Dessutom blir ingen vecka är den andra lik, eftersom schemat först önskas, sedan jämkas mellan de anställda så att man måste flytta på sig. En flyttad dag eller tid resulterar oftast i fler så att man inte kommer att jobba sju dagar i rad eller morgonpass direkt efter kvällspass och så vidare. Och när schemat är lagt undrar man alltid hur man tänkt egentligen..?  
 
Jag längtar alltid hem. Vi har bott ute på landet i precis ett år och har knappt kommit i ordning. Vi har tapeter endast i tre rum, resten är enbart grundmålade med färg som tar bort röklukt!! Inga möbler i hallen, köket är bara funktionsdugligt och vardagsrummet har möber som bara är inställda utan att passa. Det finns så mycket ideér, så mycket hemhämtad inspiration i huvudet som det inte finns tid att ta tag i!
 
De dagar i veckan jag är ledig, som kompensation till att jag jobbar helgdagar, är givetvis en tillgång och enormt sköna att ha - men det blir ju egentid, snarare än dagar att dra husprojekten framåt. Egentiden förstör jag dessutom oftast med självpåtagna sysslor som att köra några vändor tvätt och göra flera laddningar med mat att frysa in. Jag tänker att jag kan ju passa på när jag inte har någon att göra de stora projekten med. Men tiden för de stora projekten, den är ju minimal och på de helger eller kvällar som jag jobbar, ja då har ju Håkan sin ensamma tid och önskar sig väl mitt sällskap på samma sätt, hoppas jag. Han är dessutom duktigare än jag (här kommer lite illa dold frustation lysa igeonom) på att ta vara på sin egentid. Han kan tex sitta i timmar och surfa information om pulsklockor, medan jag städar eller gör något jag inte kan låta vara innan jag får ro att bry mig bara om mig eller mina behov, som sedan inte hinns med.
 
Så jag skulle vilja ha tid, kära tomten, "TID" önskar jag mig. Hur löser man det? Deltid på jobbet? Och hur finansierar jag i så fall det? Triss eller lotto? Konsumera sparade pengar? Inkomtbringande hobby? 
 
I dag är det måndag och jag är ledig. Jag har min "söndag", alltså min andra lediga dag på raken efter att ha jobbat lördag kväll. Jag gick upp 06.30 för att äta frukost med Håkan (Bara det, gå upp 06.30 en söndag!) Han kommer hem på lunchen. Det hinner han för att jag är hemma och kan förbereda, samt ta undan. Det är ju bra! 
 
Jag kommer när jag skrivit detta färdigt, röja upp i huset eftersom det liggar saker överallt; verktyg på matbordet, ved i hallen, tomma förpackningar på soffbordet (Ta undan det man senast tog fram funkar inte för män, tror jag?). Tvätta och laga mat står också på listan. Men jag måste också ta tag i något av alla stora projekt. Jag vill ha ett arbetshörn, det skulle kunna få plats i hallen! Men då måste vi först ha tapet och innan det måste det spacklas och slipas alternativt sättas upp en dyrare renoveringsväv. Och innan dess måste hallen röjas på femtielva vinterplagg från förra året, kartonger med ved, verktyg, reflexvästar, skosnören... Och där tog det plötsligt emot igen... Så vi får se vad jag hinner åstadkomma denna lediga dag som redan är full med frustration över att klockan har hunnit bli 10 och att jag har lagt tid på att blogga?!? ;-) Nä... Nu är det dags att andas lite och tänka som i bilden:
 
 
 
Kram på er!
 
/Maria
  
 
 
 

Måndags Pepp!

Kategori: EgoBoost


Har haft en grymt bra helg full av fart, spontanitet och mysigt sällskap! Den kan sammanfattas lite så här...
Söndagen avslutades med Milen+ i lite småduggigt höstrusk, som en liten kompensation för allt gottigt denna helgen bjudit på. Så skönt var det och jag gick och la mig i sängen igår kväll rätt nöjd med mig själv... :)

Nu kickar vi igång denna vecka! Tidigt som busen ur sängen, men hyfsat pigg... Förra veckan bokade jag in alla saker som skulle göras, helt enligt min plan (nöjd). Denna vecka ska jag börja förbereda mig så jag vet vad jag ska säga... Nästan koll nu, fullt ös, men nästan koll!

Vad händer för er idag då?
Vad händer för dig syster Maria? :)

/Lotta.

Om ni fick välja...

Kategori: Högtider

...vad som helst. Om ni fick en önskan av tomten, stor eller liten, fysisk eller en händelse. Vad skulle ni önska er då ? 


Syster Maria! Vad är din önskan till jul, nyår och 2015 ?? :)

/Lotta

Just nu...

Kategori: Familj


Bakom kulisserna, fotografering i Grums med goa fröken S och kidsen. Vackra pojke !
/Lotta

Olika liv...

Kategori: Familj

Erkänner... Har otroligt svårt att vänja mig vid hur mitt liv ser ut. Inte att jag vantrivs för det gör jag absolut inte. Jag har det ganska bra, till och med mycket bra allt som oftast. 

"Det bästa av två världar" säger alla och så är det nog på många sätt. Jag har mitt älskade lilla barn! Lucas du betyder allt för mig!! Kan inte ens föreställa mig livet före du fanns... Du är beviset på att jag gjort något bra här i livet! :) Ord räcker helt enkelt inte till för att beskriva dessa känslor...! Jag har även den där berömda "egentiden" som alla som inte har den saknar och ser som en oerhörd lyx! Och det är det! Förutom jobb och hus och måsten där, så kan jag stundvis fundera på vad just jag behöver! Lyxigt va?!? Paradoxen är bara att ibland är det just dig Lucas som jag behöver och vill ha.

Gjorde två skärmdumpar från Instagram, och då blev det så grymt tydligt om skillnaden mellan just mina helger som "mamma" och som "singel" (hellre singel än ensam ;) )Två  rätt intensiva helger efter varandra i mitt liv! Jag håller båda varmt i mitt hjärta, men som sagt kontrasten är stor och lite svår att vänja sig vid...

Ja, jag heter "Fröken.A" på Instagram. Älskar att fotografera. Kikar ni in så ge er gärna till känna på nått vis :)

Happy Friday /Lotta 


Yoga Girl... Julklappstips !

Kategori: Hälsa

Denna tjej är bara för cool... På riktigt! Hade så gärna varit där och träffat henne och fått ett signerat ex av boken!!


Ett julklappstips till alla som blir inspirerade av de som vågar sticka ut, vågar pröva nåt nytt och vågar leva livet! :)

/Lotta

Påminnelse, den hårda vägen!

Kategori: Allmänt

Man kan läsa nåt bra, eller höra det från någon. Man kan berätta det vidare, facebooka om det och till och med blogga om det... Men det är visst ändå inte säkert att man tar det till sig. 
 
Jag skrev förut om medveten närvaro. Att t ex känna hur det varma vattnet rinner över händerna, vara tacksam över vattnet, känseln och tiden. 
 
Pang, bom, inget vatten, problem och besvär! 
 
Men nu! Nu är vattnet tillbaka! Och jag har tvättat händerna i varmt, rinnande vatten. Och jag har känt värmen. Och lyxen! Det kommer direkt in i huset, från kranen! Tack för påminnelsen! Jag har det allt bra, jag!
 
/Maria 

Plank Challenge och Ingefärsshot...

Kategori: Hälsa


Känner att nu är det dags för en ny liten utmaning och ta upp en god rutin. Plankan var en del av min vardag förut, på köksgolvet innan lilleman vaknade och medan kaffet gurglade klart. Men efter sjukdomar och allmän stress har det runnit ut i sanden. Dumt jag vet för träning minskar och förebygger båda... 

Tänker inte vandra in i nästa fälla och vänta till måndag... Eller nyårsdagen... :) Så nu testar vi, och de första 20sek (!) kändes nästan fånigt enkla, men jag förstår vikten av att inte gå ut för hårt. :)

Nån som hakar på? :)

Efter det... Skål Syster!Ingefärsshot som syrran tipsade om i tidigare inlägg! Du har rätt, pepprig och frisk!!

/Lotta

Alla krossade hjärtans dag.

Kategori: HögtiderAtt inte sakna personen i sig utan det liv det innebar... Jag är sedan länge över Lucas pappa och all drama. Har det på många sätt bättre nu, men det jag saknar ibland är tvåsamheten. Att ha någon att bry sig om och som bryr sig tillbaka. Någon att få den där spontana kramen från eller bara småprata lite med när lilleman somnat. Någon att planera livet med... Att klara mig själv har blivit så viktigt för min självkänsla, samtidigt som jag verkligen fått lära mig att be om hjälp. Är så mycket starkare idag än någonsin, men saknar ändå denna NÅGON med jämna mellanrum!!


Hur tänker ni ?
Njuter ni som glad singel, lycklig sambo, eller lever ni i en dröm om nåt annat ?

/Lotta

Ingefära

Kategori: Allmänt

Det är inne med ingefära, som ska vara bra för immunförsvaret sägs det!
 
Testa detta recept och ta en shot varje morgon:
300g ingefära, 3 citroner, 0.5l vatten o 3 msk honung.
 
 
1. Skiva ingefäran, lägg det i vattnet. Koka upp å sjud i 20 min.
 
2. Pressa i citronerna, sila allt och i med honungen.
 
3. 1 shot om dagen. Håller ca 2 veckor i kylskåpet.
 
Jag har kokat en omgång och det blir verkligen starkt! Och gott! Det känns riktigt fräscht och stärkande!
 
/Maria 
 
 
 

Glöggmys !

Kategori: Vardagslyx

Mys när det är som bäst! Efter en stressig och ruggig dag och mörkret kryper inpå allt tidigare. Varm glögg från Mobergs Collection, pepparkakor, choklad och ny sort av ädelost på tub med smak av apelsin och päron. Till detta lite småprat och pepp från fina fröken L. 

Vardagslyx!! :)

Note to self... Sluta skjut upp saker!

Kategori: Hälsa

Varför skjuter jag upp saker som jag inte kan komma undan men som stressar mig så ? 

Allt jag behöver göra är ju egentligen att boka in tider och sen avsätta en stund åt att förbereda. Då vet jag att jag hinner och stressen minskar, för det är ju inte själva jobbet som stressar...

När veckan är slut hoppas jag kunna säga att jag har kontroll på läget ! Återkommer... 


Hoppas ni löser så ni får vatten i kranarna idag med syster ! Namaste

/Lotta 


Helgen i bild och ord!

Kategori: Familj

Resultatet av en mycket intensiv helg...


Tvättstugan med de nya kanske inte mest estetiskt tilltalande, men grymt praktiska hyllorna ! Var sak på sin plats i (snart) uppmärkta lådor. 


Innan... Ja ni ser... Djungelns lag och jag fick hoppas på tur om jag skulle hitta något... Eller i alla fall det jag behövde. :)Före ett hål som bara blev större och större...


Efter, ca 7 fulla IKEA kassar med grus och sand och med frånlut från huset. Nu kanske jag vågar bjuda in någon igen utan att riskera att behöva behålla dem i all evighet !


Lucas nya gardiner.


Nya lampor och draperier till Lucas kojsäng!


IKEA besök
Ett par timmar på Nöjesfabriken och Leklandet! 

Fullt ös denna helg alltså. Så kommer ni hem efter att ha hjälpt mig, så får ni börja med att lista ut varför ni inte har nåt vatten i kranarna... :( Hoppas det löser sig, stor kram syster Maria!

Medgång och motgång.

Kategori: Allmänt

Full av lust att ta tag i det egna stökiga hemmet kom jag hem efter en helg hos syrran. Ger mig lite sovmorgon och ska in i morgonduschen innan den lediga måndagens stök kan påbörjas. Men vad nu? Inget vatten? 
 
I nuläget vet jag inte om det är trasig pump eller brunnproblem.  Det tragikomiska är att jag inte ens vet var brunnen är..? Inte under hundkojan i alla fall, något vi trott fram till nu. Har ringt massa samtal, till grannar, tidigare ägare, kommun och vattenverk. Utan framgång.
 
Fortsättning följer...
 
/Maria

Inte Hej då... Ses snart !

Kategori: Familj

Nu rullar de hemåt igen... Tack för all hjälp, det är guld värt! Kramar...

 

Ta det lugnt nu vita faran, du har dyrbar last !

Mer bilder kommer sen, men jag är grymt nöjd ! :)

/Lotta

Söndag morgon.

Kategori: Allmänt

Igår var det minst sagt full fart hela dagen, och idag är det dags att knyta ihop alla lösa trådar igen. De köpta hyllorna till tvättstugan ska upp, lagade hängrännan ska upp igen, draperier och gardiner med Planes motiv ska sys klart och upp i Grodans rum och säkert nåt mer... :) 


Halvfärdiga Planes gardiner... ;)


En tur till IKEA igår för köp av lampor och hyllor...


Jag har en grym syster och hon har en grym sambo ! Ni är otroligt viktiga för mig !!

/Lotta 

Leklandet !

Kategori: Familj

Syster Maria och Mr H röjer i Värmland! Både i min tvättstuga och på leklandet för att rasta Grodans små rastlösa ben!


/Lotta

Posörer

Kategori: Allmänt

Jo. Jag skulle återkomma till föreläsningen med Fredrik Paulun...

Punkt 9 på Pauluns lista på tio steg mot bättre hälsa var: Undvik posörer!

Och det tror jag att jag redan är rätt bra på att göra. Posörer kallar han sådant som inte är vad det ut ger sig för att vara. Ofta är det instoppat så många konstiga saker i stället som om man visste vad det var skulle man aldrig stoppa det i munnen.

Typ kantarellsås i pulverpåse. Innehåller inte kantareller nog att ge smak, så vad är det då som smakar? Eller guacamole på burk? Även vegetariska biffar och mjölkersättningar som soyamjölk etc är det läge att se upp för, framför allt när de gäller Pauluns punkt nummer ett: Minska på sockret.

För att inte tala om färdiga bärkrämer och -soppor. Eller saft och sylt? Det köper jag numera i stort sett aldrig, så där känner jag mig rätt ok!

/Maria

"Du är en dödskalle..."

Kategori: EgoBoost

Mamma: Du är min lilla tokskalle!
Grodan: Du är en dödskalle...

Tackar... När man känner sig som ett spöke! :) Grodan är hemma!


/Lotta


Ordning beställd!

Kategori: Allmänt

Maria är på väg till Lotta och med sig har hon sin handy man med diverse verktyg. På att-göra-listan står bland annat: "Gör nåt åt detta":
 
 
Vad tror ni, vad behövs för att få ordning i en tvättstuga? Vi lutar åt att låta IKEAS Algot lösa en del problem..!
 
/Maria 

Återförenade för en helg !

Kategori: Familj


Välkommen till Värmland kära syster Maria och Mr H! Jag och Lucas har längtat efter er! Hoppas vi kan förena mycket nytta med ännu mer nöje denna helg! :) Ses ikväll, kör försiktigt!
/Lotta

Torsdagsnöje...

Kategori: Vardagslyx


I morgon kväll är systrarna (plus bonus sambo) återförenade över helgen. Så just nu har jag precis kommit ut från kassorna på Maxi med en del gott... Får se om mitt shoppingsällskap som handlar för fyra kommer snart...
/Lotta 

Kylan är här... Rosenserien ett tips !

Kategori: Vardagslyx

Torr hy, fnasiga nagelband, små sprickor i fingrarna, torra läppar, och man känner sig lite allmänt som en orm som ömsar skin... Nån som känner igen sig ? Så brukar mina bleka vintrar vara i alla fall. Just nu känns det mycket bra att jag sprungit på dessa två från Rosenserien.


En olja för ansiktet och en för hela kroppen. Olja innehåller ju inget vatten och fryser därför inte i kylan. Hittills är jag grymt nöjd. Har tidigare under en längre tid använt deras fuktkräm, facewash mm... Inte jättebilligt, inte jättedyrt. Oljan är mycket dryg det är tyvärr inte ansiktskrämen. Just nu i mitt badrumsskåp... :)


Huden är kroppens största organ, och att veta vad jag kletar på mig utanpå borde vara lika viktigt som vad jag stoppar i mig. Så därför fastnade jag för just denna... Brukar ni läsa vad era hudvårdsprodukter innehåller ? 

Om Rosenserien:
Rosenseriens produkter är 100 % naturliga och den största delen av sortimentet har miljömärkningen Svanen. Basen i produkterna är rättvisemärkt ekologisk aloe vera, kinesiskt grönt te och vegetabiliska oljor. Alla produkter är fria från animaliska och syntetiska ingredienser, alkohol och mineraloljor. Svensk ekologisk hudvård för både män och kvinnor.
(Information rosenserien.com)

/Lotta 

En mysig avslutning på denna LillLördag !

Kategori: Vardagslyx


Höstruggigt ute, och jag värmer mig med en kopp te och lite god choklad tillsammans med min fina Linda ! Blev dessutom bjuden på middag... 

Onsdagslyx Deluxe !! :)

/Lotta.

Den vita pennan!

Kategori: Allmänt

Jag har köpt en vit penna, tänk att en vit penna kan skänka så mycket glädje? Idag fick den ge de sista kryddorna i landet en egen vas på fönsterbrädan i köket!
 
 
 
/Maria 

Föredrag av Fredrik Paulun

Kategori: Allmänt

Nyss hemkommen från Fredrik Pauluns föredrag : 10 steg mot bättre hälsa.

Passade på att ta en bild när alla steg var genomgångna, ser ni vad det står?

 
Det var en väldigt grundläggande genomgång, med ett tydligt fokus på att ge alla något som man kan ändra, lägga till eller dra i från. Något ord som fångar ditt intresse?
 
/Maria 
 

Vad blir det för mat..?

Kategori: Familj

Trött mamma Lotta här... Jobba sent och hämta trött liten Groda på förskolan ännu senare. Långa dagar och nu när mörkret kommer tidigare och tidigare blir man liksom lite extra seg. Middagen ska gå snabbt att göra och helst med en hand ! :) Idag sänkte vi ambitionerna rejält... Korv och makaroner... 10 minuter... KLART !Den uppmärksamme ser nog att grodan ångrade korvsort i sista stund. Gillar korvarna med lite extra kötthalt !

Någon som sitter inne med några fantastiska middagstips ? Dela gärna med er i så fall ! :)

/Lotta

Vardag: 06:27

Kategori: Familj

Syrran bollar tillbaka frågan...

Just nu tisdag klockan 06.27.


Kaffe framför Nyhetsmorgon. Nöjd med mitt val att gå upp tidigt för en lugn morgon. Klockan 05 ringde klockan och nu har jag ca. 30 min "pust" tid innan jag cyklar till jobbet . Gör en mental struktur över dagen... Vad jag ska ha fått gjort innan jag lämnar jobbet i kväll, vad det blir till middag och vad jag ska ha fått fixat innan jag kryper ner i sängen igen. Det hindrar mig från att krascha i soffan och känna att jag borde... Ca 30 min effektiv "DO  IT" varje dag försöker jag mig på, antingen om Grodan leker eller efter han somnat. Sen om det blir tid över och jag inte sover :) , försöker jag slappna av med en bok, kopp te, TV eller vad jag känner för. Idag blir focus på att dela upp och frysa in mat från storhandling som nu ligger i storpack i kylen och vika och sortera högen av ren tvätt. 

30 min låter kanske lite, men effektivt och varje dag så kan man hålla en rätt okej grundordning. Plock, disk och sånt försöker jag ta på en gång...  

Har ni några bra vardags TIPS?

Vardag 22.55

Kategori: Allmänt

Syrran frågar: Syster Maria... Vad Gör du, Är du och med Vem, när du läser detta? Och vad har du för Känsla i kroppen? :)

Jag svarar:
Har landat i soffan, är trött efter ett kvällspass på jobbet, det första efter en vecka. Bredvid mig ligger katten som tokspinner och lårsasbråkar med min vänsterhand, det är lite vågat, han har rejäla labbar, klor och tänder, men beter sig som en kattunge. Jag känner mig mätt och belåten efter att ha blivit serverad en varmkorv som nattamat.

Du då syrran, vad gör du "nu"?
 
/Maria 

Lotta: Tjuvkik i vardagen...

Kategori: Allmänt

Syster Maria... Vad Gör du, Är du och med Vem, när du läser detta? Och vad har du för Känsla i kroppen? :)

Kram Lotta.

Hemma igen!

Kategori: Allmänt

Hej, Maria här!
Nu är det crash, boom, bang vardag igen. Vi hade en söndag att hämta oss på innan måndagen. Det blev en dag då vi liksom fick använda oss av det osynliga reglaget för att ställa in oss på samma våglängd igen.
 
Har ni märkt att det kan ske med människor runt om er, att ni känner det som om ni lyssnar på en brusig lokalradiostation? Ni skärper hörseln, ni vrider och försöker hitta rätt frekvens, men det är så svårt! Men så plötsligt är allt rätt, inget brus och ljudet är kristallklart. 
 
Man kan väl säga att resan var vad vi behövde för att få en god mottagning och hamna på samma frekvens. Det som mötte oss hemma med höstväder, andras förväntningar, renovering, ekonomi, prioriteringar och tidsplanering, är det som sedan ruskar om inställningarna igen. Men med lite andningspauser vet man i alla fall på ett ungefär var den perfekta mottagningen ligger... 
 
Liknelsen haltar duktigt, jag vet. Givetvis ska inte den ena ratta för att hitta den andres frekvens, men vetskapen om att vi är olika är viktig! 
 
/Maria
 

Lotta: Måndag... November... Stress ?!?

Kategori: Familj

Nån mer som känner igen sig ? November och alla trådar ska knytas ihop... Som pedagog är det samtal, möten, planeringar av högtider mm mm. Och som förälder blir ju allt x2 och man vill ju inte missa nåt så det får inte krocka. 

Hur gör jag nu för att inte upprepa förra årets kaos då kroppen verkade tro att jullov, betyder lägga av ? Vet faktiskt inte. Försöker verkligen tagga ner, strukturera upp och planera. Kalendern är min bästa vän och ligger uppslagen på byrån i hallen hemma, och allt skrivs ner med en gång.

Försöker va noga med att få i mig bra med näring i alla fall. Tanka kroppen med energi den vägen är ju en början tänker jag. Så 30 min tidigare ställer jag klockan för att i lugn och ro förbereda lite kompletterande mat för dagen. Jag säger kompletterande för att vi faktiskt får mat på jobbet... Tyvärr av varierande kvalité! 

Dagens blev.


En smoothie på mango, advokado, granatäpple, blåbär, ingefära och färsk babyspenat till frukost. (Tinade bär å frukt direkt i shakern i kylen över natten).

En side sallad med röd quinoa, paprika, tomat, ärtgroddar, rödlök och minimozzarella. (Kokade quinoan i går kväll, och har i kylen till flera sallader). Till Lunch.

Jobbar kort dag, men har kvällsmöte. Så hämta lilleman och försöka få till barnpass blir eftermiddagens uppgift, har inte riktigt fått till nån bra lösning på det pusslet än...

Hoppas ni får en trevlig dag !
/Lotta

Boostat energi med gott vin och gott sällskap.

Kategori: Högtider

Lördagkväll och Grodan är hos sin far. Det är dessutom Alla Helgons Dag, en dag när tankarna snurrar lite extra i mitt huvud och jag känner mig lite extra sårbar. Därför var det så härligt att få lite besök av Mr O på förmiddagen, en person jag saknat mycket. Ett par timmar med en kaffekopp i handen och mycket prat va precis vad jag behövde ! 

Ruggig höstdag , men på kvällen hoppade jag upp på stålhästen och susade till en kompis, där var barnen nattade och det bjöds på ett glas vin... Helt ärligt kanske två... :) Små åt lite ost och kex och småpratade och skrattade till över midnatt. Då stålhästen tog mig hem igen igenom regnet. Ibland är vänner lite extra viktiga och ensamheten lite extra tuff. Att inte bara lägga sig och försöka sova bort känslan utan faktiskt ta tag i mig, göra nåt och ha roligt... Det jobbar jag med just nu i livet. Så det här var en lyckad kväll på så många sätt !!

Go'morron /Lotta