meningsfylleri.blogg.se

Två systrars tankar om livet... Så långt ifrån varandra, men ändå så nära!

Gott Nytt År 2014!

Kategori: Högtider

Nu kör vi ett år till! Mot lyckan :)


Kram Lotta!

Inställningen är allt!

Kategori: Allmänt

Det är inte hur man har det, utan hur man tar det!


Är köket i oordning dan, före dan, före doppardagen, se det som att kraven på julbak är lägre satta!Är det ingen snö, lek med något annat!Är mamma sjuk, bädda ned dig hos någon annan i familjen!
Måste du fira jul på jobbet, gilla läget!

/Maria 

Motverka stress med goda vanor.

Kategori: Hem och trädgård

Som fortsättning till kära systers inlägg: 

Igår hade vi en enhetsdag på jobbet och vi fick en stunds föreläsning i ämnet stress. Som oftast har jag hört det mesta som sades, men man behöver höra mycket igen och ibland är man inte redo att ta in sådant som sägs med en gång.

Det där med att-göra-listor togs upp, och sådana skriver jag ofta och gärna. Men jag kunde nu konstatera att mina listor förut fylldes med massa saker och att jag oftast med ganska låg energi gav mig i kast med det som skulle få mig att verka duktig eller för all del att känna mig duktig.

I dag har jag, på grund av tidsbrist kan hända, prioriteringen att göra andra saker först, nämligen det som jag vet att jag i morgon hade önskat att jag hunnit med att göra idag. Som att göra en matlåda, lägga fram kläder eller städa upp på någon plats som skapar irritation. 

Och genast har jag genom att ändra prioriteringen till saker som gynnar mig så konkret, frigjort möjligheten att i vardagen lägga energin på sådant som jag verkligen vill göra fram till dess att fler måsten dyker upp...

/Maria 
Goda vanor...

Kategori: EgoBoost

2013 har varit ett minst sagt turbulent år!!! Upp å ner... Men de senaste månaderna har jag försökt att lägga mig till med lite hälsosammare vanor för kropp å själ. För min och ingen annans skull!!!

Först ut är sömnen... Natt mot vardag somna innan midnatt (naturligt för många, men sömn har verkligen varit en bristvara i mitt liv detta år) och att så ofta som möjligt stänga av TVn och läsa en tidning eller bok tills tröttheten tar över!


Bollar över till dig syster... Några tips eller inspiration till bättre vanor? :)

Kram Lotta!

Luciafirande och Stockholm!

Kategori: Högtider

Startade dagen tidigt med Luciafirnde på Grodans förskola. Sötaste lilla pepparkakan så underbar å go'!


Sedan hoppade vi på tåget mot Stockholm för en helg med mor och son mys. God mat, fika, massa fina lampor och julskyltning har vi nu hunnit med.

Nu sover han gott kan jag lova och syster Maria med sambo har slutit upp. Ser fram mot morgondagen!

Egentid eller ensamhet...

Kategori: Familj

På morgonen känns ensamheten som en lite lyxig egentid... Det är kvällarna jag fortfarande kämpar lite med! Försöker att göra saker som inte går annars och se det positivt! ... Tids nog kanske, är en bra bit på väg i alla fall. :)


Kram Lotta!

Julfest!

Kategori: Högtider

Skoj med kollegorna! :)


Kram Lotta

Julkänslor

Kategori: Pyssel

Så... Nu har vi flyttat ur, städat och lämnat den gamla lägenheten. I nya huset råder bara ett milt kaos, de flesta sakerna är på hyfsat rätt ställe... 

När det gäller julpyntning har endast en adventsstake hamnat i matsalsfönstret och två julbockar satt sig under tvn, mest för att de tittade upp ur en kartong.

Men nu känns det som om det är läge att ta hand om julen och dess känslor! Eftersom familjen börjar samåka på morgonen så fick jag 15 minuter egentid på morgonen, perfekt tillfälle att inhandla ett sådant här julmagasin som effektivt sätter fart på julhumöret!
/Maria 

Julstök!

Kategori: Familj

Julen är en tid för familj och vänner! Denna advents helg har jag verkligen boostat i julstämning. Pyntat lite, bakat, shoppat och gjort klart Grodans adventskalender.
Nu... Mot jobbet för ännu en jobbvecka. På fredag har vi julfest för alla i kommunen! :)

Kram/ Lotta!