meningsfylleri.blogg.se

Två systrars tankar om livet... Så långt ifrån varandra, men ändå så nära!

Energibrist

Kategori: Allmänt

Nu är det lite brist på energi här hemma.... Brukar visualisera det för den jag tycker ska förstå mig genom att beskriva mig som en gubbe i theSims-spelet. En som blir omöjlig att styra och bara bryter ihop när energistapeln är i botten bara för att den som sitter vid spakarna har byggt värsta festlokalen och struntat i sovrum.

En av mina värsta nätter i veckan ses nedan, vet inte varför jag inte kom till ro. Det blev ingen direkt sjuka av det, även om jag kände mig febrig. Som tur var jobbade jag kväll och kunde sova i fatt på morgonen!

Och i dag lyser solen! Ta vara på den! Själv kör jag andra av tre helgkvällspass på raken, 13-22. Undrar hur jag tänkte där?!/Maria 

Drömmar...

Kategori: Hälsa

Dag efter dag i denna sjukstuga... För att inte tappa modet helt så drömmer hon lite om trädgården. Lite i taget men det jag gör ordentligt och så "självgående" som möjligt med perrenner och buskar och bra underlag... Så dåligt gräs på grund av lite jord på stora delar av tomten och nu ser det bara trist ut. Skulle så gärna ha en trädgård inspirerad av den japanska med mycket sten i svart och vit, inslag av vatten, gröna växter och högt gräs, betong och mörkt trä... En vilosam stämning med många små rum!

/Lotta

Tid

Kategori: Hälsa

Jag jobbar med begreppet tid inombords, och när jag snubblar över någon artikel i ämnet försöker jag se om det finns nåt jag kan ta till mig. 

Nyligen delades en artikel med en intervju av Bodil Jönsson på FB och detta som svar på hennes definition av tid fastnade hos mig:  

"Tiden är naturens underbara sätt att hindra allt från att hända på en gång"

/Maria 

#mittbästajag

Kategori: EgoBoost


För att peppa mig själv är detta mina två favorit # just nu. Försöker hitta en balans mellan avslappning/motion, lyx/spara, bra mat/unna sig... Prioritera vänner och sällskap som boostar energi. Ta hand om mig från alla håll helt enkelt. Tänker mer ekologiskt när det gäller mat, mer kräsen med smink och rengöring, hellre en fin sak än massa jag är halvnöjd med... 2015, hoppas lyckan ler mot mig!

/Lotta


Någon som förgyller min dag!

Kategori: Hälsa

I tanken eller nära, kan inte låta bli att le även vid en tuff dag. Läser en bok om bland annat tacksamhet... Jag är tacksam över så mycket, även om jag ibland gnäller och oroar mig över småsaker, eller stor saker. Tacksam!


/Lotta 

Det eviga renoverandet

Kategori: Allmänt

Lite då och lite då. Gästrummet. Blir det aldrig klart? Målbilden är det fräscha rummet där man kan lägga sig på sängen och läsa en bok eller tidning. Där katten får lov att ligga på fotänden. Där skåpet med den utfällbara bordsskivan står, där man kan sitta med symaskin eller annat pyssel. Där hyllan med full-koll-på-papper-mappar står...

Men som en lägesrapport är tapeten bortriven, hål och ojämnheterna spacklade, allt slipat, taket och lister målade och en reparationsväv uppsatt. 

Det börjar närma sig och i veckan var vi på ikea och såg en blå tapet vi båda direkt kände för. Den är nu beställd i färghandeln!


Skönt också att vi, som har uppenbara problem med att samordna oss, har lyckats få till synkade att-göra-listor på telefonen!


/Maria 

Formbröd

Kategori: Allmänt

Det rullar på nu kan man säga. Det är inte alltid det finns nåt meningsfullt att säga och finns det kanske tiden saknas.

Men tänkte slänga in en bild från Alla hjärtans dags-frukosten! I julas gjorde jag ett julgransbröd och här kommer ett brödhjärta! Inte svårt alls!


/Maria

Har fått svamp!

Kategori: Hem och trädgård

Alltså, detta är bara så häftigt! Roar barn som vuxna och rekommenderar ett köp!

Igår kväll:
 
I morse:


Ikväll:

/Maria 

Mysiga rutiner...

Kategori: Vardagslyx

Att få vardagen att gå ihop är ett pussel. Hungrig och trött efter en lång dag på förskolan och risken för gråt och gnöl är stor innan middagen är klar. Vi har fått in en rätt skön rutin med mycket planering, förberedelse och mysigt lungt pyssel på köksgolvet medan det sista av middagen fixas. Många bra mor och son samtal utspelas under denna korta stund och helt plötsligt blir stressen till lite av en lyx! :)/Lotta

Akleja

Kategori: Hem och trädgård

Förbereder min vision med en akleja-äng! 

I höstas köpte jag ett (stort!) gäng aklejafröer och nu sätter jag (endast 12 sorter av!) dem i frukt-förpackningar. Dessa ska jag ställa ut och glömma bort till det våras, då efterliknas en normal "avfröning" som först stratifieras i kylan och sen vattnas med vårregnet. Asken har perfekta hål i lock och botten för ändamålet! Önskar jag kunnat få ihop fler, men börjar bli trött på päron...

Förhoppningsvis så tar sig fröerna så att de kan planteras ut i vår. Kolla länken för exempel: http://gardener.blogg.se/2007/november/dagens-vaxt-akleja.html

/Maria 

En ledig dag!

Kategori: Allmänt

Idag har jag haft en helt ledig dag efter ett alltför kompakt schema. Först lade jag det lite dumt för att jag ville vara ledig så mycket som möjligt på Håkans jullov och sen bytte jag bort en dag med en kollega...

Därför har jag jobbat fem, sju och fyra dagar i rad med endast en dag mellan dem. Det är på tok för jobbigt, samt att man blir helt osocial med kvällar och helger inblandat i det.

Så i dag unnade jag mig sovmorgon till tio, sen en god lugn frukost. Jag tog reda på varför min mail slutat fungera och rensade bilder i telefonen. 

Jag testade två nya underliga recept; avocado i en chokladkaka som sorgligt nog inte var nåt som passade mig i smaken och friterade hirsbiffar med svamp som var riktigt gott!

Håkan hade köpt hem två stora falukorvsringar från Nässjö schark som bara legat och riskerade att bli för gamla så de har jag också tagit hand om. Det blev sex portioner stroganoff, sex portioner currykorv, åtta portioner korv Italian Style och fem bitar ugnsbakad korv. Det är supereffektivt att laga flera grytor på en gång och inte så väldigt mycket jobbigare. En diskmaskin i och ur och två tvättmaskiner blev det med.

Dessutom skar jag till all väv och fick upp två enkla våder av Easy Cover i gästrummet.

Till allt detta lyssnade jag ut en hel ljudbok...

Så nu känns det som om det är helt ok att dimpa ned i sängen..! Har två dagar till jag tänker softa lite mer på..!


Men biffarna var nog dagens bästa! 

/Maria 

Svampodling startad!

Kategori: Allmänt

I dag sätter jag igång min svampodling nummer ett!

Substratet/mycelet är köpt från Ekofungi i Malmö och enligt instruktionerna är det först ett antal dagar i rumstemperatur, sedan nedkylning som gäller. Därefter ställer man fram paketet igen och väntar på fruktknopparna, dvs det vi kallar svamp.

Spännande och kul med odling den här tiden på året!

/Maria 

Vecks 6... Tvättstuga!

Kategori: Hem och trädgård


Detta eviga gissel med tvättstugan som alltid är stökig och får agera förråd!! Tack vare dig syster har jag i alls fall bra med hyllor och förvaring, men rensas behövs! Så denna vecka ska en funktionell tvättstuga och "städskåp" fixas är tanken... :) wish me luck, bland allt annat som ska fixas! :)

/Lotta

Preppat å klart för veckans frukostar..

Kategori: EgoBoost

Är verkligen ingen grötmänniska, så när det annars är smörgås som gäller på jobbet till frukost får man hitta på ett mer näringsrikt och energfyllt alternativ. Smoothie färdigpreppad för hela veckan  som bara tinas direkt i mixern över natten. Tillsätt bara lite färsk banan och äpple... 
Grönkål, spenat, advokado, annanas, mango, ingefära och citron... Energiboost deluxe! Lite egen topping till filen, ett par skivor hembakat bröd till mellanmålet och en liten extra sallad till lunchen så är man en bra bit på väg.  2015 ska bli året då jag verkligen gjort mitt bästa för min egen skull. 15000 steg lite drygt trots en tidig start på jobbet och kvällsmöte vittnar om en hyfsad vardagsmotion... :)


/Lotta

Soppa!

Kategori: Allmänt

Ville bara lite snabbt tipsa om en hushållsmaskin som faktiskt blev väl använd efter köpet, så är det ju inte alltid. 

I går frostade vi av frysen och på en hylla hamnade sedan sånt som inte ska slängas, men borde ätas upp.

Av detta kommer mycket hamna i soupmakern! I går blev det grön ärtsoppa på en trasig påse med frysta ärtor. Det är så lätt att fylls soupmakern och trycka på knappen ca 20 minuter innan resten av familjen väntas hem från dansen, som jag kände mig för trött för att åka med på. Men eftersom jag vet hur sugen på mat man är efteråt, så åkte maskinen fram, den är suverän! 

/Maria 

Måndag den 2 Februari kl 05.00...

Kategori: Vardagslyx

Mixat smoothie och gjort en liten sidesallad till lunch, 1,5 min (shit var är uthålligheten) planka och 5 min meditation... Totalt ca. 15 min egentid (ca 2 snooze...) Kan bli en bra morgonrutin. Nu väcka lille herrn och göra oss klara för förskola och jobb./Lotta