meningsfylleri.blogg.se

Två systrars tankar om livet... Så långt ifrån varandra, men ändå så nära!

Nyår på jobbet!

Kategori: Allmänt

I dag jobbar jag mellan 14.45 och 22.15. Det finns ett nyårsfirande som väntar på mig sen, så jag är inte så bekymrad. 
 
Vi bestämde oss för att gå och handla lite och dukade sedan upp en nyårsbuffe! Rekommenderas, 52:- per person gick det på inkl. alkoholfritt bubbel.
 
GOTT NYTT ÅR!
 
 
 
 
/Maria

Skor och säng.

Kategori: Allmänt

Vår pappa Lennart är en man som säger en del vettiga saker. Genom livet har han bland annat sagt; snåla inte när det gäller skor och säng!
 
Så efter flera besök hos syster med sömn i hennes säng med memoryskummadrass investerade vi i går i en likadan! Och fick en riktigt god natts sömn! Bra förutsättning för bra start 2015!!
 
 
/Maria 

Vecka 1.

Kategori: Hem och trädgård


Nu har vi gått in i vecka 1. Dessa två böcker får bli min följeslagare under detta år. Kalendern Leva Livet får bli som en dagbok i år. Med uppmaningar och plats för eftertanke och målinriktat arbete med det egna jaget. Varje månad har ett nytt sätt att bemöta livet. Januari månad har passande nog temat Nystart. Tillsammans med boken Rensa ut och lev lättare som är en veckobaserad bok för ett hem som inte stjäl din energi. Ett område i hemmet varje vecka. Hallen är först ut här. Målet är en lättstädad hall med bra förvaring. Där paniken inte smyger sig på om någon oförberedd ringer på dörren!/Lotta 

Mellandagar på jobbet

Kategori: Allmänt

 
Så, då var semestern slut. Det är nu dags att jobba, denna gång blir det över nyårsafton och nyårsdagen.
 
Men vi brukar ha det rätt trevligt... Kollegorna verkar ha klarat julen med! Det syns på rester av långbord, ljus och gotteskålar!
 
 
 
 
 
 
/Maria 

Äntligen!

Kategori: Familj


/Lotta 

Dagens kloka

Kategori: EgoBoost


/Lotta

Idag bär det av hemåt igen.

Kategori: Högtider

...och det känns faktiskt bra. Hoppas förra årets ångest är över och att den håller sig på avstånd nu. Vill så gärna lägga allt trist bakom mig nu och va lycklig. Gärna ännu lyckligare... ;) 

Julen 2014 i bilder.

God förutsättning på er!
/Lotta hos Maria.

Stilla natt!

Kategori: Allmänt

Hoppas att ni haft en skön julafton!
 
/Maria 

God jul från oss!

Kategori: Högtider/Kram Lotta!

Samlade igen!

Kategori: Familj


På plats! Låt julmyset börja...

/Lotta hos Maria!

Vi är på väg!

Kategori: Familj

Vi är framme lagom tills du slutar syster! :)


/Lotta

Sista jobbdagen på en vecka!

Kategori: Allmänt

I väntan på att sista jobbdagen ska ta slut!
 
/Maria 

Julklappsverkstad

Kategori: Allmänt

Detta börjar bli en tradition! Julklappsverkstad i källaren!
 
/Maria 

Lottas December 2013!

Kategori: Högtider

Kan egentligen kortas ner till ett par meningar... Första julen "ensam"... Hur fixar jag detta? Hur ger jag min son en jul där han gläds åt de han har nära, mer än att sakna den viktiga personen i hans liv som inte skulle vara med?

Tack för allt stöd!


/Lotta 

Marias december 2013

Kategori: Allmänt

Året är stax till ända, nostalgitankar. Vad snabbt detta år har gått? När jag tittar på bilder är jag så förundrad, det känns som bara några veckor sedan?!
 
 
I början av december förra året var vi insnöade, nyinflyttade, hade renoveringsskitiga fönster och hjärtknipande vacker utsikt! Jag hade tagit dålig hand om mig, kroppen var sliten. Med ett jobb som går ut på att prata, tvingade min skyddsängel mig till att vara lugn genom att beröva mig rösten. Vi bråkade om pengar, vi ville ha allt, men tvingades snåla, bara köpa en snöskyffel när vi behöver en snöslunga, mata oss själva och inte fåglarna osv. Det var verkligen upp och ned då i slutet på året, men mest upp tror jag!
 
Hur var din december, Lotta?
 
/Maria 

Babelibilbelibo... Röriga tankar.

Kategori: Allmänt

Nu är snart detta år slut... 2014 då allt skulle förändras... Nej då, men känns som om jag bara stampar runt i min egen gegga. Har haft mycket roligt. Varit rätt social för att vara mig. Fått djupare kontakt med några nya vänner. Gjort mig tillgänglig och öppen för nya människor. Något jag tror jag tjänat på och som jag förstått varit rätt uppskattat. Att vara den som man kan planera roligheter med likväl den man kan ringa med kort varsel och fråga om man ska hitta på något... Att säga och tänka Ja vad roligt istället för Nej jag orkar nog inte. Men sen då? Ibland kommer frustrationen och det känns som om jag bara stampar runt i den där geggan. Vet jag ens vad jag vill med livet. Jag vet vad jag inte vill och har spretande känslor och funderingar som vandrar i huvudet. Om man inte ens vet vad man vill, hur ska man då hamna där? Spontana tanken när jag läste syrrans förra inlägg var. Åh vad jag önskar jag hade någon som brydde sig om mig på det sättet. Att i all julstress stanna upp och tänka... "Vänta nu, behöver inte Maria en ny laddare?" Är det Mr Right jag saknar? Och skulle jag vara redo för det eller det största frågetecknet... Var hittar jag någon som skulle stå ut med mig och mina monster?

Inte vet jag... Uppenbarligen! 


/Lotta 

Förpaket..?!

Kategori: Allmänt

Håkan gav mig ett förpaket i dag. Finns det ens någonting som heter det? Han har jätteångest över all pakethysteori och skulle helst vilja ställa in julen bara därför. Och så ger han mig ett förpaket..?! Goa gubbe. Det ÄR tanken som räknas och nu behöver du inte ge mig nåt mer!
 
 
Vad det var? En extra lång laddsladd till telefonen, juligt röd.
 
/Maria 

Superenkelt och mysigt julpyssel!

Kategori: HögtiderInte de klassiska julfärgerna kanske... Men grodan va nöjd! :)
/Lotta.

Vänner, en boost av energi!

Kategori: EgoBoost

Ligger i sängen och väntar på att Hamilton filmen ska börja. Har haft en superbra helg och känner mig så tacksam för de vänner jag har i mitt liv. Efter en lång och rätt slitig vecka var det helt perfekt att bli bjuden till en vän på middag! Det slutade med både glögg, vin, småprat och massa skratt till långt in på natten.


Dagen efter var det lucia och jag hade Lucas ett par timmar medan N jobbade. Lite häng i idrottshallen, luciakonsert i kyrkan och ännu en kväll i en god väns sällskap och lite gott att äta å dricka. Så skönt att skratta och flamsa loss lite ibland! :)


Dagen idag har av förklarliga skäl varit rätt seg... Enda vettiga är nog att jag äntligen fått in studsmattan för vintern, något som stressat mig ett tag nu. 

En mycket bra helg som sagt, nästa lördag far jag och Lucas till de småländska skogarna för julfirande med familjen.

/Lotta


Slitgöra

Kategori: Allmänt

...och jag som tyckte det var så orättvist!
 
Jag stökade, fixade och städade hemma på mina två lediga dagar i veckan. Så kommer Håkan och säger att "eftersom du jobbar i helgen följer jag med ut på jakt". Surt sitter jag muttrande på på jobbet och så när kvällen närmar sig så får jag denna bild: 
 
"Nu är all ved inne, jag fixade det när jag kom hem!"
 
Tacksam över att jag höll inne med mitt muttrande... ❤️
 
/Maria 

En stämningsfull morgon!

Kategori: Högtider

Lugnet råder ute på ön... Luciakonsert på TV, en stor kopp kaffe och mörkt ute. Snart kommer yrvädret ett par timmar eftersom Pappa N måste jobba. Nää, en kopp kaffe till! :)


/Lotta 

Gästrum

Kategori: Allmänt

 
Kära syster!
Jag inser att jag inte hinner ställa i ordning gästrummet till det söta shabby chic-inspirerade stil jag önskat innan julen. 
 
Men jag har börjat... 
 
 
Gör en första strykning, blir det jättemycket ljusare!
 
Tidigare tonårstrots i form an könsord målas över.
 
Tapeten som redan är riven i åker bort helt.
 
 
Nåja...
 
Jag får hinna det jag hinner, när du kommer ska jag ha dammat och dammsugit i alla fall!
 
/Maria 
 

Manifestera kärlek i handling.

Kategori: Allmänt

Jag läste någonstans om att man skulle ställa sig frågan då och då; "om jag skulle VISA min kärlek för någon, vilken handling skulle jag då utföra?" Så jag tänkte tanken och kom på att jag skulle låna en vänners "hyres-relax" i hyredhuset de bor och ta med min Håkan "överrasknings-jultvagning". Mycket lyckad kväll med skrubb, fruktfat och tid för prat tillsammans. 
 
Att göra når konktet av den tanken, "hur VISAR jag min kärlek", det gör direkt skillnad, den kärleken syns, glöms inte bort, missförstås inte och tas inte för given.
 
Vad kan du göra för att visa din kärlek?
 
/Maria 

Luciafirande och utegångsförbud...

Kategori: Högtider

Nån mer än jag som märkt att det blåst otroligt mycket den sista tiden!?! Igår ringde till och med chefen och sa att vi inte skulle gå ut för serviceförvaltningen kunde inte garantera säkerheten på gårdarna. Bra att de agerar före nåt händer, enligt mig. 

Men vi visste att vi levde efter en hel dag inomhus...!!! Mycket julpyssel och genrep inför Lucia blev det. Ikväll kör vi, då är det luciatåg på mitt jobb. Och igår morse var det på Lucas förskola. Jag var sådär fånigt stolt så huden knottrade sig! Han både stod kvar i tåget och sjöng nästan hela tiden och inte på det där lite nervöst och flamsiga sättet som det lätt kan bli...


När det gäller att komma i julstämning har jag verkligen världens bästa jobb! :)

/Lotta

Julförberedelserna tar sin början!

Kategori: Allmänt

Ute yr snön från höger till vänster. Jag har två lediga dagar på rad och tänker börja nosa på julförberedelserna så smått! Nu trivs jag verkligen, det enda tråkiga är att det är ensamt... Fast katten Zane håller mig sällskap förstås, i det här vädret har han det gott inne! 

Jag vill tipsa om att baka ut småfrallorna till ett riktigt skådebröd, det ser mycket mer imponerande ut, än vad det är svårt att göra!

 
 
/Maria 
 

Jul-swap

Kategori: Pyssel

I går buteljerade jag fem flaskor ingefärsshot och i dag tog jag med dem till en julswap som en vän ordnade.
 
Vi var elva stycken som alla hade med oss 5 pyssel eller ätbara saker. Vi fick sedan efter en fika och presentation av sakerna dra lott om turordningen. Personen med nummer ett tog en valfri sak från det som ställts fram, nummer två ropades upp och fick ta sin sak, etc. Så gick vi varvet runt i fem omgångar. 
 
Håkan var också med så med hem har vi nu;
En dörrkrans, en burk jordgubbsylt, en påse kolafudge, en burk fikonmarmelad med rom och valnötter, en burk picklad rödlök, en burk blåbärsylt, en tomatmarmelad med saffran och vanilj, en burk marmelad med sharon, clementin och citron, en burk marmelad med äpple, morot, ingefära och citron samt en burk syrade rödbetor!
 
 
 
 
 
 
Detta var bara sååå lyckat!!
 
/Maria 
 

Här händer det grejer..?!

Kategori: Allmänt

Vad kul med nya funktioner på bloggen! Jag har inte hunnit sätta mig vid datorn på massa dagar nu, så det har blivit väldigt mycket mobilsurfande för min del. Så pass att jag börjar få ont i tummen och ont om utrymme på telefonen. Lägg till ont om tid. Har nån plåster, kan nån komma och blåsa..?
 
/Maria 

Några kloka ord mitt i julstressen...

Kategori: Högtider/Lotta

Julbord med släkt och vänner!

Kategori: Högtider

Dags att träffa släkt och vänner som man annars träffar på tok för sällan!Mot julbord i Gamla Stan!
Trevlig kväll, Lotta.

"Hej Stockholm, här kommer vi!!"

Kategori: Högtider

Citat: Lucas. 

En tidig och rätt grå morgon på Karlstads tågstation. Spännande! 
/Lotta

Att resa med barn...

Kategori: Familj

Snart åker vi mot Huvudstaden! Va helt golvad i går kväll så flängt runt denna morgon och packat och plockat. Att va borta två nätter är ingenting, men med en liten 4 åring lite mer trixigt. Tåget tar ca 3 timmar och sen ett hotellrum utan alla leksaker så jag har packat hans lilla ryggsäck med diverse nödlösningar baserade på tidigare erfarenheter. :)


Dessa små lego byggsatser fyndade jag för flera månader sedan när Maxi hade 25% på allt lego. Perfekt tidsfördriv och tar ingen plats i väskan! Kommer nog komma väl till hands på julbordet med!Lite fika, pennor/block, lego och så har tomten varit lite tidig med Turtles gubben... Veeeet! :) Men han leker så otroligt bra nu, Turtles är nya idolen och det var rätt länge sedan han fick nåt lite större nu.
 

Väskan i väskan. Har mängder av dessa, men det är ju såå praktiskt att bara flytta det viktigaste mellan väskorna. Alltid med mig: Treo (har på tok för ofta huvudvärk), Armens hudsalva (eller motsvarande), våtservetter, handkräm, nagelkräm och en bläckpenna! 

Trevlig helg alla, ses snart kära syster !
/Lotta

Zzz

Kategori: Allmänt

På jobbet, tror ni att det funkar??
/Maria 

Håller tummarna och hoppas på det bästa...

Kategori: Hälsa

Nu attakerar sjukdommarna från alla håll... Det är vinterkr*ksjuka i ena änden, flunsan i den andra och vanlig förkylning med alla tillhörande trevligheter i den tredje! Fortfarande rätt friska (pepparpeppar) åker jag och Grodan till Stockholm i morgon för julbord och annat mys med släkt och vänner som annars inte ses så ofta! Så vi håller fortsatt tummarna för en någorlunda frisk jul!! :)


Som lite (kanske mental) hjälp på traven kokade jag igår ihop en ny omgång av syrrans dundershot! :) Ingefära, citron och honung i en enda härligt kryddig dunderkombo...

Kram Lotta!

Igång, på gång?

Kategori: Allmänt

Japp, så var man i gång igen efter helgen i Norge. Två långa jobbdagar och trött vardag hemma. När jag har varit hemma har min Håkan jobbat och tvärt om. Han inväntar mig, jag inväntar honom, så det händer inget! Och det gör mig duktigt frustrerad! Men ikväll har jag satt upp julstjärnorna jag plockade fram i går. Lite i taget, baby steps!
 
Men, det var ju inte det jag skulle säga!! Jo, jag har kommit på den ultimata pajdegen! Paj är gott men pajdeg är så jobbigt att göra. Man ska låta den vila och det känns inte helt hälsosamt med smör och vetemjöl heller... 
 
Så min paj i dag gjordes på Wasa knäckebröd delikatess linfrö! Med tre ägg, tre dl mjölk, skinka, lök och ost. Ja, det läckte ju mellan skarvarna, men det funkade över all förväntan!
 
 
Så, lite vila med Loves dag i "så mycket bättre". Med en jättegod paj, *klapp på axeln*

M&M chokladkalender.

Kategori: Familj

 


Årets chokladkalender från M&M och grodans nya julgransprydnad i form av en racerbil. Så förväntansfull liten kille... :) så roligt!

/Lotta 

1 December!

Kategori: Familj


1 december idag. Uppe syndigt tidigt denna måndag som vanligt men slutar som sagt tidigt med då som belöning... Kvällen kommer gå åt till att inventera läget! Julklappsstatus, beställa biljetter, kort, kanske några julklappar, kolla ekonomin och packa upp. Å så massa julmys med lilla Grodan som jag saknat så i helgen. Första luckan öppnas ju idag och så är det ju första avsnittet av julkalendern på TV! Hoppas den blir lyckad!

Hur ligger ni till inför jul? I "bara njuta" eller "tokstress" stadiet? :)


Bilderna är från julskyltningen på underbart vackra Aker Brygge i Norge. Älskar julskyltning! :)
/Lotta