meningsfylleri.blogg.se

Två systrars tankar om livet... Så långt ifrån varandra, men ändå så nära!

Happy Halloween!

Kategori: Vardagslyx

Vänner är guld värda och en del ännu lite mer än andra! För nån vecka sedan när jag fick rusa hem från jobbet och hämta hem liten trött sjukling från förskolan fanns du där för mig som stöd. Du släppte det du hade för händerna och handlade lite tröstis piggelin åt lilla sjuklingen och dessutom en uppiggande Halloween present åt den slitna mamman!


I helgen bjöd du och din familj oss på kakbak och Lucas bakade stolt massor av härliga döskallekakor!


...Och igår när det körde ihop sig totalt med hämtning på förskolan, släppte du än en gång det du hade för händerna och ställde upp. Lungt kunde jag stänga på mitt jobb med vetskap om att Lucas hade det mysigt hemma med dig! Jag kom hem till tända ljus och en lycklig liten kille. Guld värt!!!

Varje gång jag tänder den svarta lilla dödskallelyktan tänker jag på dig! Vad skulle jag göra utan dig Linda?!?

Kram/ Lotta

Nattens kloka..!

Kategori: EgoBoost


Nattens kloka...

Kram/ Lotta

Semesterminnen

Kategori: Allmänt

Syrran bad mig lägga ut lite bilder från vår Maltaresa i somras och efter denna kalla höstdag så värmer bilderna lite extra!
 
 
Malta har jag besökt en gång om året tre år i rad och jag rekommenderar det varmt. tror säkert att det blir en resa nästa år med.
 
/Maria

Scones - Lättbakad lyx

Kategori: Allmänt

Ingredienser

6.5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 krm salt
1 msk strösocker
100 gram smör
2 st ägg
2 dl mjölk
Instruktioner

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker. Dela smöret i kuber och arbeta in det i mjölblandningen till en sandig konsistens.

3. Vispa ihop ägg och mjölk i en annan skål. Rör ner detta i mjölblandningen men spara lite vätska till pensling. Arbeta ihop degen snabbt.

4. Klicka ut i 12-16 stora muffinsformar

5. Grädda mitt i ugnen tills de har fått fin färg, 10-15 minuter.

 

 
...och med en klick blåbärssylt eller jordgubbssylt i blir de underbara!!
 
/Maria

Dagen idag

Kategori: Allmänt

Dagen idag

Dagen idag är en märklig dag,

den är Din.

Dagen igår föll ur Dina händer,

den kan inte få något annat innehåll

än Du redan givit den.

Dagen imorgon har Du inte fått löfte om,

men dagen idag har Du, det är det enda

Du kan vara säker på.

Den kan Du fylla med vad Du vill.

Idag kan Du glädja en människa,

idag kan Du hjälpa en annan.

Idag kan Du leva så, att kanske någon annan

ikväll kan tacka Dig för att Du finns till.

Dagen idag är en betydelsefull dag,

Den är Din

(Dikt med troligt indiskt ursprung, funnen på nätet)
 
/Maria

Planering pågår...

Kategori: Hem och trädgård

 
Allt i huset kommer att behöva renoveras, men prio ett är de tre sovrummen. Eftersom de är små kommer vi troligen satsa på garderobsväggar mellan dem för att utnyttja ytan till max. Här är första utkastet! Det här är så kul!!! En mm-ritning och lösa lappar är bästa redskapet...
 
Maria

Ett äpple om dagen...

Kategori: Vardagslyx

Ett äpple om dagen håller doktorn borta. På den lilla innergården där vi bor nu finns ett äppelträd och jag försöker komma ihåg att ta med mig ett när jag går ut, eftersom de annars bara blir liggande och förstörs.Har du äpplen i din närhet - ät!

/Maria

Rast!

Kategori: EgoBoost


Lyxigt med 30 min frisk luft och lite vardagsmotion varje dag! Gäller att ta till vara på ljuset nu när det går mot mörkare tider...

Kram, Lotta.

Det närmar sig...

Kategori: Allmänt

I dagens höstsol åkte vi ut till vårt blivande hus för att fånga lite av trädgården på bild innan löven föll. Det här kommer att bli så bra!
 
/Maria
 

Dagens kloka ord!

Kategori: EgoBoostMantra, mantra, mantra, mantra, mantra, mantra, mantra, mantra, mantra!

Kram Lotta!

Ett inlägg, flera syften.

Kategori: EgoBoost

Igår hörde jag mina kollegor prata om nackont och ryggont. Plötsligt hör jag hur en säger "Titta på Maria, hon har bra hållning!" Just då halvsatt jag i och för sig som om jag vore utspilld vid mitt bord, men gissa om man blir glad av en sådan komplimang! 
 
Syfte ett med detta inlägg är alltså att berätta hur glad man blir av att få höra en komplimang, så sprid positiva saker du ser hos andra! Helst så att de hör..!
 
Syfte två är en uppmaning att ta åt dig av komplimanger, bli glad och avfärda dem inte som inte så mycket värda. Vet du med dig att du kan vara ledsen i perioder kan du till och med skriva ned dem och spara.
 
Syfte tre med inlägget är en uppmaning att helt enkelt tänka på hållningen. På dansen pratar vi om gladpunkten, den punkt på bröstet där ett halvlångt halssmycke hamnar. Lyfter man den punkten så högt upp som möjligt får ryggen rätt böjning, svanken hamnar rätt, axlarna faller nedåt/bakåt och du ser gladare och mer självsäker ut. Snacka om Quick Fix...!
 
(Bilden har jag lånat från någon sida vid ett tidigare tillfälle och minns inte vilken tyvärr.)
/Maria
 

Frysta vitaminer, solsken i frysen!

Kategori: Allmänt

Den här smoothien höll mig på benen i slutet av dagens långa mellanpass. Hur mycket jag än haft att göra är jag tacksam att jag prioriterat att hämta in skogens och trädgårdens bär och frukter. Att kunna ta fram styckfrysta blåbär och råsaft från äpple kommer vara guld värt i höst och vinter! 

/MariaRosenserien!

Kategori: Vardagslyx


Rosenserien är en favorit i mitt badrumsskåp. En naturlig produkt som friskar upp ansiktet morgon och kväll. Vardagslyx på burk och flaska.

Produkt och information hittas på www.rosenserien.se

Kram/ Lotta.

Inte alls osynlig!

Kategori: Familj

Han sa att han kände sig osynlig. Till och med dörrarna på macken klämde honom när han stod och funderade på om han skulle köpa med lite blommor hem. 

Vill bara säga att du är inte osynlig. Jag ser dig och tack för att du köpte hem vackra blommor.
/Maria 

Donna-gumman

Kategori: Allmänt

Donna började må konstigt för en dryg vecka sedan och nu efter två observationsdygn på djursjukhus konstateras dåliga njurar. 
 
Nu har hon kommit hem igen. Hon ligger i soffan och mår troligen lite tjuvtjockt efterr bilresan. 
 
Vi får se hur illa det är på ett ultraljud i veckan, men strunt i det nu! Just nu är det maxat soffmys med pälsputsning som gäller, söta lilla Donnan. 
 
Ni som har djur i era liv, klappa dem lite extra i kväll!
 
/Maria och Donna
 

Laddat med energi i Stockholm!

Kategori: Allmänt

Det finns de som ger och så finns de som tar energi... Denna helg har jag tillbringat i Stockholm med många härliga vänner som verkligen boostat mig med positiv energi! Allt ifrån några stulna minuters småprat mitt i natten, En kopp kaffe på nåt mysigt fik till en riktig långmiddag med trerätters...

Har ni ätit på Vapiano någon gång? Annars kan jag rekommendera det om tillfälle ges! God och prisvärd italiensk mat i mysig miljö och med ett spännande koncept. Vi var där i timmar... Förrätt, varmrätt, efterrätt och mycket småprat fyra tjejer emellan! :)


Bruscetta.


Pasta Pesto.


Tiramisu.

Sedan vidare mot Sky Bar för mer dryck och snack, innan vi drog till den lokala Olearys som avslutning. 

Idag blev det Hem å Villa Mässa och Chokladfestival i Älvsjö med pappa! Behöver jag säga mer..? :)
En signerad Leila bok ligger i tryggt förvar här brevid mig när jag nu sitter på tåget hem igen. Lite blandade känslor, men har haft en super helg och om bara ett par veckor är jag tillbaka igen för mer skoj!

Kram, Lotta.

Olika leveranstid...

Kategori: Allmänt

"Be så ska du få" är ett sätt att lita på att allt ordnar sig efter hur man fokuserar sina tankar på hur man vill ha det. Man förutsätter liksom att det kommer bli så, varför skulle det inte? 
 
Jag känner att jag just nu är inne i en period att fånga upp leveranserna av vad jag bett om. Jag har fått en trygg, fast heltidstjänst, jag har kommit in på kvartsfartskursen på universitetet, vädret har varit så underbart vackert att resor, mc-turer, promenader och skogsvistelserna blir oförglömliga, jag har samlat på kul hantverksidéer jag börjar veta vad jag kan göra av och som grädde på moset - snart får vi nycklarna till nya huset!
 
Allt detta är önskat vid olika tider... Och denna höst kommer leveransen! Nu är det bara att börja jonglera med allt tills jag vet hur det blir. Men jag är tacksam! Och rekommenderar "Be så ska du få"-tänket!
 
/Maria

Sporthallar... Ett bra ställe att hänga på!

Kategori: Allmänt

Minnen från min barndom... Älskade att hänga i idrottshallen och heja fram lagen som jag kände någon spela i. Främst handboll, men det var inte så noga.

Ett bra ställe att fostras på tycker jag. Sammanhållning, med å motgångar, regler, respekt, och många andra positiva saker följer med en lagsport eller klubbtillhörighet.

I helgen tog jag med Lucas till vår nya fina hall här ute på ön. Det var innebandyturnering och en god väns dotter spelade. Vi hejade, fikade och busade... En härlig Söndag!
Kram/ Lotta.