meningsfylleri.blogg.se

Två systrars tankar om livet... Så långt ifrån varandra, men ändå så nära!

Pay it forward!

Kategori: AllmäntRenoveringsväv är som livet?

Kategori: Allmänt

Ett inlägg som anspelar mer på fylleri än mening, och kanske är det det som är meningen. 

Så trött, så trött efter renoveringsracet funderade jag när jag började sätta upp renoveringsväven... Är det ok att strunta i underarbetet och bara limma på renoveringsväv? Alla skavanker finns kvar men inga syns? De stora knutorna och de djupa hålen är bortslipade, och sedan kan man fuska fram ett perfekt underlag att bygga vidare på. I stället för att bredspackla och slipa i noggranna omgångar. 

Går det att jämföra med livet? När kan man fuska på det här sättet och när måste man ta tag i sina problem? Räcker det med att ta hand om de viktigaste jacken och knutorna, sätta på renoveringstapet och klä den i en ny vackert mönstrad tapet? Eller ska man leva med jacken och knutorna och strunta i att leva vackert igen? Eller satsa på att bredspackla det så perfekt, så perfekt innan man vågar tapetsera på nytt..? 

Kanske ska man inte fundera så mycket, göra det man kan och fuska på resten så att man kan fortsätta leva. Ja, lite som att använda renoveringstapet..!


/Maria

Jul i Göteborg!

Kategori: EgoBoostEller nej inte jul än, men det årliga besöket på julmarknaden med syster Maria! Vi bestämde att vi skulle skriva ett varsitt inlägg på tåget hem... Erkänner, gjorde inte jag uppenbarligen ;) Hamnade baklänges och då kan jag inte göra så mycket utan att må illa. Och efter att ha läst ditt utförliga inlägg Maria så nöjer jag mig med att beskriva mina känslor inför helgen...


Jag behöver dig syster, så är det bara. Vi bor långt ifrån varandra, men du finns alltid där på något sätt. Du är trygg och bevisar att allting går... Det kan ta tid och vara jobbigt, men det går! Idag känner jag mig så otroligt mycket starkare än för bara nåt halvår sedan och du är en stor del i det. Dessa små minisemestrar vi lyxar till det med ibland är en boost i energi och kärlek och jag ser redan fram mot nästa... Vad det nu blir!?!


Kram Lotta!

Födelsedagspresenten

Kategori: Familj

Min syster Lotta är snäll hon! Och smart! Hon såg redan i juni till att säkerställa att systrarna åkte på den årliga julshoppingen och helgmyset tillsammans då hon bokade biljetter till Ladies Night i Scandinavium. Vi har varit till Göteborg tidigare, men även Köpenhamn och Lübeck och har försökt fylla dagarna med kom-i-fatt-snack, god mat, någon underhållning och julklappshandel.

Vi sa att vi skulle förena nytta med nöje, så vi hade valt ett lyxigt hotell mitt på avenyn med samarbete med Nordic Wellness, så efter incheckning deltog vi i ett Power Strip pass. Vet inte om det var så sexigt, men kul och definitivt annorlunda att gå ifrån gymmet med blåmärken på knäna...


Efter svettig bastu skyndade vi oss ut och åt burgare på o'Learys innan fotbollen drog igång.

Just julkänslan i år fick vi kickstarta igång med ett besök på Liseberg som invigde sin julmarknad.


Det blev inte helt rätt, det kändes lite tidigt, men med skridskobana, snöspray och julpynt i butikerna, så känns det som en bra uppvärmning i alla fall. 

En myskväll med godis på rummet fick avsluta dagen. Och morgonen startade med rejäl frukost innan dagens shopping. Några julklappar blev fixade i alla fall! 

För att göra helgen riktigt avslappnad tog vi siesta på rummet i flera timmar på eftermiddagen. Det ska medges att den löpande renoveringsuppdateringen hemifrån skapade lite dåligt samvete, men jag lovar att jag ska arbeta igen det...På kvällen gick vi mot Scandinavium, efter att först ha intagit en god italiensk pasta. Ladies Night-gänget gjorde en bra show, trots att Stenmark var pappaledig och Sandelin sjuk. Tommy Nilssons röst och Andreas Lundstedts dans var det jag sett fram emot och de levererade! 

Efter detta gjorde vi inte kvällen onödigt sen, utan köpte glass med tillbaka till hotellet och somnade sedan på rätt sida midnatt.

Vid söndagens lite senare frukost bestämde vi att byta det träningspass vi tänkt oss mot en promenad längs med vattnet i solen. Därefter fyllde vi på i julklappssäcken, åt en god lunch, hämtade våra väskor på hotellet. Till sist tog vi en avskedsfika på Starbucks och kom överens om att blogga helgens händelser i var sitt inlägg. 

Jag är trött i fötterna, har lite ont i plånboken, men är väldigt nöjd med att ha fått slappna av i renoveringstankarna en helg. I morgon står jag helt säkert och målar lister med ett leende på läpparna!

/Maria


"Bring cockies to work day!"

Kategori: Vardagslyx


Helt spontant myntades igår en ny och viktig dag i kalendern! Efter två mysiga kakbak och lite FB snattrande  uppkom "Bring cockies to job day!" Så idag den 12 November från och med i år är det dagen då man skämmer bort sina kollegor med sötsaker! :)Kom ihåg det! :)
Kram Lotta!

En skön PW...

Kategori: Hälsa

...istället för att fastna i soffan blev det idag... Trots regn, blåst och kyla. Och jag känner mig gött nöjd med mig själv! :)


Go'natt!

Kram Lotta.

En Fredag på Nöjes!

Kategori: Vardagslyx

Tjejsnack, dans och bra musik. Ett vinnande koncept för en lyckad Fredag! Stiftelsen spelade på Nöjesfabriken och vi var där och sjöng och dansade. Det blev allsång till "vart du än går..." och stämningen var hög. :)


Lite trött och sliten igår, men det är smällar man får ta... ;)

Kram Lotta

Renovering pågår!

Kategori: Allmänt

Precis all ledig tid används nu till att göra det möjligt att flytta in i det nyköpta huset i Lannafall innan 1a december.

Det är fredagkväll, jag har tillbringat två lediga dagar här utan själv och i morgon är det jobbhelg för mig. 

Jag är rent ut sagt sketslut... Men sittandes på golvet i ett av sovrummen kan jag konstatera att jag är tacksam. Det är sååå roligt att bygga och skapa. Med sådant här trivs jag!


/Maria


Stockholms weekend!

Kategori: Allmänt

Nyss hemkommen efter en weekend i Stockholm. Energi och kompisboost på hög nivå. Fika pauser, musikalen SPÖK, utgång, dans, film och massor av struntprat och kramar. Precis vad man behöver när höstrusket tränger sig på! :)
Kram Lotta!

Madonna

Kategori: Familj

Till årets Alla Helgons Dag har vi sagt godnatt till vår Madonna. Hon fattas oss...

Nu gäller det att påminna sig att glädjen över att ha ett djur hos sig är större än sorgen när de lämnar.

/Maria