meningsfylleri.blogg.se

Två systrars tankar om livet... Så långt ifrån varandra, men ändå så nära!

Starkaste minnet... "Första gången..."

Kategori: EgoBoost

"Första gången du gör något själv är den svåraste, på så sätt bockar du av tillfällen och livet går vidare..."

En klok och mycket kär vän om att bli lämnad och stå på egna ben...

Så starkaste minnet av vår Malta resa förra året kära syster var just känslan av att fasiken, det här fixar vi... Du och jag Grodan... Vi drar på semester !


Och att där och då än en gång inse att vår familj är så mycket större än vad ögat först ser... Vi har så många som bryr sig ! Blod må vara tjockare än vatten, men utan vatten överlever man inte ! Vi har turen att ha båda...

Syster Maria.

Håkan med stort H.

Mor och Son.

Hoppas nu ni får en härlig sista kväll på denna underbara ö !!


Kram Lotta!

Malta förra året!

Kategori: Allmänt

Förra året var båda systrarna Andersson på en resa till Malta i ett större sällskap. Vad minns du bäst därifrån, syster?
 
/Maria 

Bildbomb beställd!

Kategori: Allmänt

Jag och min sambo Håkan har flugit ned till Malta. En helt egoistisk resa för att vi behöver det! 
Vi bor i en mysig lägenhet i ett centralt beläget hotell i Valletta, Maltas huvudstad. 
I stället för att fylla dagarna med utflykter gör vi precis det vi känner för i stunden. Vi har varit här tre gånger förut, turistgrejorna är till stor del avklarade och vi kommer nog tillbaka, det är en schysst förutsättning för att kunna ta det lugnt!
I dag hamnade vi på ett cafe som låg i en trappa då vi åt frukost..!
Vi knatar runt och ser oss omkring. Många steg på stegräknaren blir det!
Och bada går det fortfarande att göra!
Det har blivit många sköna stunder över god dryck!
 
Fortsättning följer!
 
/Maria 
 

Är nyfiken på Malta, syster... :)

Kategori: Resa

En bildbomb från din pågående semester på Malta skulle sitta fint Maria! Trigga de där avundsjuka, men inte alls missunsamma tankarna lite... :)

/Lotta.

Walk a mile in my shoes...mamma !

Kategori: Familj

Att först vara hemma och vabba, sedan jobba nån dag och undra vem som kört över dig utan att du märkt det eller utan att det lämnat några synliga blåmärken och sedan få samma symptom som den lille... Plötsligt känner man att stackare, hade du så här ont i kroppen förstår jag att du inget sov utan bara vred dig eller att du inget ville äta. 

Walk a mile in my shoes... Mamma !


Första gången på länge jag är riktigt golvad, och grodan, ja han får det mesta... Men kämpar på , där en annan är nära att strunta i allt. Igår till å med bäddade han ner mig i soffan , kom med klossarna och sa; "Jag kan leka med dig här mamma om du inte orkar sitta?" Gissa om hjärtat smälte så smått ?!?! 
Mina bästa vänner just nu ( tyvärr tillsammans med en syndig mängd glass ) , men fasiken all energi behövs. 

Inget ont som inte har nåt gott med sig. Har hunnit strukturera upp de olika rummen här hemma mentalt. Vad ska bort och vad ska till för bättre ordning... Har också än en gång fått bekräftat vilka underbara vänner och kollegor jag har , som inte bara ringer och frågar hur det är utan också tar den där extra lilla svängen förbi affären för min och grodans skull ! 

JAG HAR TUR, så många som bryr sig ! *kärlek*

För övrigt vet jag att syster Maria har det kanon på Malta och att jag är grymt avundsjuk på henne !! Men du är värd denna semester älskade syster ... Och snart drar vi till Oslo !! :)

/Lotta 

Tvåsamhet

Kategori: Allmänt

I morgon åker jag till Malta med min karl. Det är verkligen läge att frossa i tvåsamhet just nu. Så mycket annat tar vår uppmärksamhet, både sådant vi önskar och sådant vi helst velat slippa. Nu ska vi ladda energierna igen några dagar. Vi valde Malta för fjärde gången, dels för att vi gillar ön, dels för att vi inte är riktigt färdiga med den. Och kanske framför allt för att uppleva nya saker är kanske inte prio ett, snarare att komma iväg en bit!!
 
/Maria 
 
 

Vab helg i bilder...

Kategori: Familj

Täcken som flyttas, tårar som rinner, mys i massor, vänner som ställer upp och kvalitetstid!! 


Trevlig kväll, Lotta.
När sociala medier går ihop för en god sak !!

Kategori: Allmänt


Kul att blogg.se uppmärksammar denna viktiga kampanj ! Att göra det man kan för en lite bättre värld och vardag... Att mobba någon är otroligt fegt och att inte ens stå för det öga mot öga är ännu vidrigare. ! Stort som smått , och ta fram det bästa i livet ! Alla kan göra nåt , eller hur syster Maria ! :)

Kram Lotta !

Höstlov

Kategori: Allmänt

Jag har sex veckor semester och den där extra veckan är svår att veta var man ska göra av. Lägga fem dagar lite här och där som extra andningshål? På jul eller midsommar så att man vet att man slipper jobba? I år lade jag mig ledig på höstlovet - och nu tycker jag att det var det absolut bästa jag kunde göra!! Känns sååå bra !!

/Maria

Bra tips syster !

Kategori: Hälsa

Kan komma på två liknande vanor som till slut sätter sig i ryggmärgen... När jag körde min deatox hade jag mycket svårt att få i mig tillräckligt vatten... Eller det va då jag märkte det ! Däremot så sprang jag och kissade ofta :) Så min taktik blev att ställa ett glas på handfatet, och efter jag tvättat mina händer drack jag ett glas. Det gör jag fortfarande !

En annan sak är att all dötid som jag spenderat vid micron passandes på välling, barnmat osv , blivit en liten "micro" träningsstund. 30 sek jägarvila, en minut planka eller så många armhävningar jag hinner innan det piper klart.

Många bäckar små... :)


Kram Lotta

Börja om... Börja! Skaffa en vana!

Kategori: Hälsa

Nu skriver jag inägget för tredje gången, de anda ligger i rymden någonstans, kanske som inspiration för någon okänd.

Jo. Jag tittade på en föreläsning om mindfulness. Och det kom ett tips om att alltid när man tvättar händerna försöka känna det varma vattnet. Inte tänka på vad som ska handlas, vad man skulle ha sagt i en konversation, eller nåt annat som hjärnan alltid arbetar med. Utan just bara känna det varma vattnet. För att få en välbehövlig paus i huvudet.

Jag har goda erfarenheter av att lägga mig till med en ny vana. Jag står t ex alltid upp vid skrivbordet när jag kommer till jobbet. Om jag står upp i 10 minuter eller fram till lunch spelar ingen roll, men sedan nyår har jag stått upp och arbetat varje dag.

Bästa vanan jag lade mig till med var när jag jobbade på en arbetsplats där jag behövde använda faxen flera gånger varje dag. Vid faxen bestämde jag mig för att tänka på hållningen. I börjankom jag på mig själv att stå med ryggen böjd och med axlarna vid öronen, men efter ett tag hade jag min hållning! Förhoppningsvis kom den inte bara för att jag klev fram mot faxen...

Så... Dagens tips; skaffa en ny liten vana Den kan göra stor skillnad!!
 
/Maria

Frisk luft... En lyx i sig !

Kategori: Vardagslyx

Efter över två dygn mer eller mindre sittandes i samma soffa med ett litet febrigt knyte i famnen , kändes det som en enorm lyx att kunna ta en lång, kylig och skön power walk nu på kvällskvisten !


Kram Lotta

Börja om...

Kategori: Familj

Nyfiken på det kära syster !!Börja om...

Kategori: Allmänt

I morse skrev jag ett inlägg som bara försvann... Så jag återkommer. Det är så trist att börja om! Men det handlar om små bra vanor som gör nytta!
 
/Maria 

Måndagspepp...

Kategori: EgoBoost


/Lotta 

Flyr verkligheten för en stund !

Kategori: Familj

När tankarna snurrar flyr jag verkligheten en stund tillsammans med mitt lilla hjärta.  


 


Kram Lotta.

Att börja om...

Kategori: EgoBoost

Frostade ur frysen idag... Räddade några stackars grönsaker och kryddor, några isglassar, en halv falukorv och lite vinbär. Vinbären mixade jag rakt av enligt tips. Nu ligger de som en C-vitamin bomb i en syltburk i kylen till höstens smoothies och yoghurt frukostar ! En hylla för hel/halvfabrikat (egenhändigt gjorda är målet), en för matlådor, en för vegetariskt och en för kött är tanken.


Har även rensat i kyl och skafferi. Tanken är att införskaffa bra burkar och en märkapparat för att bringa lite ordning bland alla mjölsorter, frön, pasta, bönor mm mm. Var sak på sin plats, renare utan alla trasiga påsar och mer lätt överskådligt.

Kylen ja... Den ska torkas ur och fyllas på. 

Så man kan säga att både min kropp och köket rensas just nu..

Är inne på dag 5 av 6 på min vitamin deatox... Galet kaffesugen och ja... Sugen över lag, men det har gått bra. Bara en dag kvar nu :) Kroppen skriker åt mig så smått att börja ta hand om den igen. Målet är så mycket hemlagat som möjligt och mer grönsaker. Mer bra mat för denna kropp helt enkelt.

Med vänlig hälsning, Lotta.

Från flyt till oflyt...

Kategori: Familj

När det inte blir som man tänkt kan man väl också få skriva av sig. Jätteflyt i köket, förbereder ingredienser till både kaka och bröd eftersom ugnen är upptagen med middagen. Hoppla, pytsar i fel skål på fel plats. Suck. 
 
Kakan innehöll i och för sig bara goda ingredienser, och vad kan misslyckas då sa den snälla familjen...
 
På't igen!

Gott, snabbt och nyttigt!

Kategori: Hälsa

Vilken känsla att hitta något som både är jättegott OCH snabbt tillagat OCH nyttigt! 
 
Blomkålsris!
 
Riv blomkål.
Stek i olja eller lägg 10 sek i kokande vatten.
Servera till grytor, stroganoff, köttfärssås, chili, kassler, kyckling... Ja, servera i stället för ris. 
 
Riven blomkål ska tydligen gå bra att frysa, då blir det ännu smidigare!!
 
/Maria 

Regn å rusk.

Kategori: EgoBoost

Så jag byter ut dagens lunchpromenad mot 20 minuters inre lugn. Musiktips!


 Kram Lotta

Känslan av att göra något för någon man bryr sig om...

Kategori: EgoBoost

Jag är lyckligt lottad... Jag har en vän som alltid ställer upp och alltid finns där för mig i stort som smått. Och tro mig, det behovet har verkligen funnits och jag vet faktiskt inte vad jag skulle gjort utan dig..? Denna helg var mitt sätt att tacka dig... Någon som aldrig gör nått bara för sig själv, utan alltid tänker på alla andra först !

Lite gott att dricka och musik att komma i stämning till på hotellrummet.

En första snabb shoppingrunda och lite lunch.

Första drinken... "Någonting gott" :) Det var den, men kan va mitt goda humör med !

Superbra show från artisterna på Golden Hits!

Har bara så kul med dig , vännen !!

En efterrätt som pussas i munnen !! (Favorit citat lånat av dig syster) :)

Något visst med hotellfrukost ! Dagen efter, dagen före...

På tåget hem efter en heldag på stan och en god middag med mor och far. Plånboken lättare, packningen tyngre, ömma fötter och glad i hjärtat !

Hotell, Golden Hits, god mat, dans och shopping ! Tack för en kanonhelg vännen !!
Kram Lotta

Att möblera om...

Kategori: Hem och trädgård

Äntligen föll vardagens bitar på plats så att jag fick till projekt byta plats på soffa och matbord i vardagsrummet! (Eller det blev snarare så att jag sågade bort några bitar som inte passade och tog några bitar från ett annat pussel...)

Bestämde redan på morgonen att jag ville hoppa över den argentinska tangon som annars brukar vara en mysig kvällsaktivitet på onsdagar. Och trots att jag slutade först klockan 18, blev jag hämtad med bil och väl hemma började Håkan med mat. Och eftersom alla mysko högar som bara dyker upp var undanplockade efter min lediga måndag var det bara att börja byta plats på möblerna en efter en! Och samtidigt som jag bar, passade Håkan på att rasta dammsugaren. Sen fick vi en mysig stund i soffan som nu hamnade mysigare till vid brasan. Att det ska vara så svårt att komma sig för..?

/Maria

Mitt i livet

Kategori: Allmänt

Börja skriva igen var uppmaningen från syster.
 
Det är liksom alltid något på gång, ett ständigt flöde. Just nu måste det bli fokus på att det går att ha fokus på nuet, även om det känns som att det är lättare att tänka sen, när det är färdigt, när det är bättre väder, när jag är piggare, när... 
 
Just nu ser det ut så här hemma hos oss. Och det är obeskrivligt skönt att vi har köpt tjänsten! Vårt liv fortsätter som vanligt med alla andra tusen saker som ska göras medan gubbarna springer på taket!
 
/Maria 
 
 

Packad för Party !

Kategori: EgoBoost

Idag drar vi till huvudstaden för att fira världens underbaraste vän! Utan dig vet jag inte vad jag hade tagit mig till de senaste åren... Du är helt enkelt The best of the best !


Kram Lotta

Upp och ner... Släpp taget och njut en smula !

Kategori: EgoBoost


Saknar bloggandet ! 
Skaka liv i våra liv igen syster ? 
Kram/ Lotta