meningsfylleri.blogg.se

Två systrars tankar om livet... Så långt ifrån varandra, men ändå så nära!

Odlarglädje!

Kategori: Hem och trädgård

 

Gurkan trivs inne!
/Maria

Sommarkänning

Kategori: Allmänt

Varje år går ett "Mjölkkannerally" till okänd plats. Mc-rallyt ordnas av Höglandets Touringklubb och jag tror det är sjunde året i rad som jag är med. Väderprognosen denna helg var minst sagt blöt, men inte en droppe och titta här vilket väder vi fick på slutdestinationen! Ingen idé att tro på väderprognoser, de stämmer sällan!

/Maria 

Boostar solenergi!

Kategori: EgoBoost

Är värmen äntligen här för att stanna nu tro? Firade mors dag med första riktigt varma dagen på stranden. Underbart!

En månad till födelsedagen...

Kategori: Allmänt

 
 
...och jag önskar mig en Fitbit Flex:
...en Logitech Ultrathin Keyboard Cover för iPad:
 
 
... och boken " Från aprikos till äpple : frukter och bär för din trädgård"
 
/Maria

 

Full fart framåt...

Kategori: EgoBoost

Upp och ner i livets berg och dal- bana... Men känner mig på god väg att finna mig själv, eller i alla fall vilken riktning jag vill att mitt liv ska ta. Dags att börja leva... Inte för någon annan, utan för mig själv! Livet är för kort och man vet aldrig vilken väg eller omväg man råkar in på...

Ta hand om er och era kära!

/Lotta

Dimma

Kategori: Allmänt

Ville bara lägga upp några bilder på dimman jag fångade på bild för några helger sedan. Vacker, vemodig, skrämmande eller trygg?
/Maria

Ensam är stark...

Kategori: EgoBoost

Ensam är inte alltid stark... Men det finns något speciellt i känslan av att faktiskt klara av saker själv, och att inte vara beroende av någon. Helgen som var bockade jag av ett litet moment i vardagslivet som ensamstående, boendes i hus. Jag klippte gräsmattan själv! Å så litet steg, men så stort... Känslan av "fixar jag verkligen ett hus själv" kryper ju fram ibland och självförtroendet sjunker en smula. Men det stiger snabbt när jag upptäcker att "JA, det gör jag!" Tillsammans med lite hjälp av goda vänner och min familj är jag stark! :) Och min lilla Groda gör mig ännu starkare och ger mig verkligen nåt att kämpa för!

Jag har inga planer att vara ensam för evigt, men jag måste bli trygg i mig själv innan jag kan bli trygg med någon annan... OCH jag känner att jag är en bra bit på väg!

Ny kategori "EgoBoost". Unna dig nu syster! :)/Lotta

Att se fram emot saker...

Kategori: Hem och trädgård

Att ha saker att se fram emot är viktigt. När man tänker på vad man ska få uppleva så får man upplevelsen en första gång. När den sedan händer är man i nuet och tredje upplevelsen är att tänka tillbaka. Just nu ser jag fram emot jobbets tredje årliga trädgårdsresa som går av stapeln på torsdag!
 
 
/Maria

75 minuter egentid!

Kategori: Vardagslyx

Jag har inte besökt frisör på ett halvår och har heller inte vetat riktigt hur jag vill ha det. Det ska vara långt och lättskött, inte kräva styling eller täta besök för klippning. Därför har det gått så här långt sen sist.
 
När jag frågade runt så fick jag tips om Naturligtvis Samuelsson, och därför gav jag mig råd att boka en tid hos henne i morse. Så nu har jag fått håret borstat och tvättat i lera och hårbotten maserad. Sist fick jag håret tillklippt i en enkel frisyr för långt hår! Bild tänker jag inte bjuda på än eftersom det inte är någon styling på det som gör känslan rättvisa.
 
Dessutom fick jag recept på en femveckorskur för just min trötta hårstatus: olivoljeinpackning en gång i veckan! Prinsesshår lagom till sommaren, alltså!
 
Lotta, jag har köpt lerkakor, du måste prova! 
 
/Maria

Odlarglädje

Kategori: Hem och trädgård

I helgen körde jag och min Håkan ut pappa i skogen.
 
Tanken var att hinna plantera två äppelträd och en rosbuske han fått i present av grannarna på landet. Och nu, tillbaka i stan, kan jag konstatera att vi hann inte bara det, utan även städa upp, planera om, gräva till och ställa i ordning hela trädgårdslandet!!!
 
Det är lagt på samma plats som det tidigare har funnits ett trädgårdsland, och lat som jag ju är så har jag med några års mellanrum lagt tidningspapper mitt på det höga gräset, blött ned det och lagt svart täckduk över. Sedan har det bara varit att ställa pallkragar, jordsäckar och krukor på det. I år är första året med en plätt öppen jord för potatis och det är fin ogräsfri matjord där nu!
 
Vi är ju inte där så ofta som man kan önska, så det gäller att be till vädergudarna att de förser odlingarna med både sol och vatten i lämpliga mängder. Men det som tar sig tar sig är inställningen som gäller!
 
I alla fall: Jag är sååå nöjd med helgens dagsverke och mår gott efter två dagars luft, sol och skit under naglarna!
 
/Maria
 
 

Fenomenet Fredagsmys...

Kategori: Vardagslyx

Ok erkänner..! Alla anledningar till att fira något, är bra anledningar enligt mig. Allt från "Nallens dag" till "Julafton"... Behöver inte vara något over the top, utan bara något litet extra som bryter vardagen.

Ordet FredagsMys är därför ett nytt och välkommet inslag i min ordlista! En dag varje vecka, som dessutom är en vardag där man kan unna sig lite extra! Snacka om VardagsLyx! Frågar man barnen är FredagsMys ofta förknippat med nåt gott att äta eller kanske att de får titta på film, vara vakna lite längre och kanske till och med somna på soffan! För mig betyder det att för en stund lägga måsten åt sidan, försöka varva ner och välkomna helgen. Njuta av det och de jag tycker om... Umgås med andra eller bara med mig själv!

Igår hade jag och min LillGroda FredagsMys ute på ön... Vi hade en mysig kväll i solen, grillen var tänd och vi bara va', perfekt!

Ny kategori "VardagsLyx"!
Eller vad säger du syster?

/Lotta

Tredje gången gillt...

Kategori: Familj

Kanske är det ett bekräftelsebehov, ett sätt att bearbeta livet eller helt enkelt ett sätt att hålla kontakten med nära och kära... Men att blogga har under perioder av mitt liv varit en ventil, likt en dagbok... Fast inte hemlig, och inte med några små söta kattungar på framsidan och ett hänglås i form av ett hjärta som håller ihop den. Har gjort två tidigare försök, men så händer det nåt och det låser sig. Är på något sätt förstört och går inte att reparera.
 
Hur ska jag då göra för att det nu ska vara tredje gången gillt..? Kan ju inte bara sluta och ge upp varje gång jag blir dumpad eller något annat tragiskt händer i livet? För det kommer att hända igen, och igen, och igen...
 
Jo, denna gången delar jag tillvaron här inne med min storasyster. Vi bor på helt olika håll i detta avlånga land, men hon känns närmare mig än någonsin. Hon är min trygghet, min pepp vid depp, mitt bollplank och jag kan helt enkelt inte tänka mig livet utan henne! 
 
/Lotta.

I bland blir inte livet som man tänkt sig.

Kategori: Familj

I bland blir inte livet som man tänkt sig. Och tur är väl det!? Jag och min syster har i omgångar haft anledning att leta efter det som är positivt i tillvaron och peppat varandra att unna oss vardagslyx, se det lilla som är vackert i det stora fula och göra saker som får oss att må gott. Inte för att glömma tråkigheter utan för att orka med dem. Vi messar varandra i perioder och har behov av att veta att det finns någon som lyssnar eller ger råd när det behövs.
 
Att starta en blogg tillsammans var en snilleblixt och jag tror att den kommer bli meningsfull i takt med att den fylls av saker vi tycker är meningsfulla...  Hoppas att fler vill se och delta i vårt meningsfylleri!
 
/Maria